Schrijf je in voor Buren bij Kunstenaars

Buren bij Kunstenaars vindt dit jaar opnieuw plaats in het weekend van 15 en 16 oktober 2022. Na een succesvolle Atelier in Beeld, zetten de lokale kunstenaars in oktober opnieuw hun deuren open voor het grote publiek. Buren bij Kunstenaars is een vaste waarde geworden en trekt jaarlijks zo'n 300 kunstenaars en heel wat bezoekers. Inschrijven kan nog tot 1 juli.

In 2022 organiseert Kortrijk en Zuidwest voor de 19de keer Buren bij Kunstenaars in Zuid-West-Vlaanderen. In het weekend van 15 en 16 oktober kan je tijdens Buren bij Kunstenaars binnen gluren in ateliers en expo’s en kennis maken met het werk van beeldhouwers, schilders, glaskunstenaars, fotografen, tekenaars,… Jaarlijks tonen zo'n 300 kunstenaars hun werk en komen duizenden mensen op bezoek, een topweekend voor zowel kustenaars als bezoekers dus. Het is het ideale weekend om onze (amateur)kunstenaars in de spotlights te plaatsen. Inschrijven voor Buren bij Kunstenaars kan via de website www.burenbijkunstenaars.be nog tot 1 juli.

Er zit ongelofelijk veel talent in de stad en regio. Dankzij Buren bij Kunstenaars tonen heel wat inwoners hun kunnen en het concept wordt gesmaakt. Het is het meest laagdrempelige en effectieve kunstenaarsevent doorheen het jaar. Ik kijk opnieuw uit naar oktober, om nieuw talent te ontdekken en talent te zien groeien!  Axel Ronse, schepen van cultuur

Buren bij Kunstenaars is een laagdrempelig en fantastisch concept. Het is een topweekend voor zowel kunstenaars als bezoekers. Toen Kunstwerkt een andere weg in sloeg, planden de stad een eigen Buren bij Kunstenaars in om opnieuw al onze (amateur)kunstenaars in de spotlights te plaatsen. Ook Zuidwest trok mee aan de kar, waardoor we een groot netwerk bereiken.

Met Zuidwest zetten we in op Buren bij Kunstenaars omdat we met dit evenement de grote groep creatieve kunstenaars die onze regio rijk is, in de kijker plaatsen. Door dit in samenwerking met alle gemeenten te organiseren, worden de deuren nog méér open gezet om te Buren bij onze Kunstenaars !    Griet Vanryckegem, voorzitter Zuidwest

De regio Zuidwest omvat volgende gemeenten: Avelgem, Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.

Buren bij Kunstenaars_2022.PNG
  • PNG
Buren bij Kunstenaars_2022.PNG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL