Sportprikkels voor kinderen en jongeren

40 deelnemende clubs, 12 verschillende sportlocaties

Corona stak in 2020 en 2021 stokken in de wielen van Sport@Kortrijk, hét sportevenement voor de Kortrijkse jeugd. Maar nu rechten de sportclubs hun rug met een nieuw evenement: Sportprikkels. Op zaterdag 21 mei nodigen ze jou uit om in de clubs zelf kennis te maken met hun werking.

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Op zaterdag 21 mei van 13.30 tot en met 17.30 uur gooien veel sportverenigingen uit heel Kortrijk de deuren van hun thuisbasis wijd open. Zo krijgen kinderen en jongeren de kans om een blik te werpen in de sporthallen, zwembaden en op de terreinen waar de clubs trainen en wedstrijden spelen. Kinderen kunnen er van een sport proeven of demo's bekijken en wie weet zelfs meteen lid worden bij de club die hen het meeste aantrekt. De sportinitiaties zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en staan ook open voor G-sporters. Het evenement is gratis.

Leuke extra's

De jeugd proeft met demonstraties of sporttestjes van tientallen verschillende sporten. De meeste activiteiten zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Team Sport kruidt de namiddag met animatie en sportieve challenges. Denk maar aan een deathride, basejump survivalbaan, spacebikes, boulderrots of een groot springkasteel. De meeste activiteiten zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Alle deelnemers krijgen een drankje en een gadget. Gezinnen kunnen van hun bezoek aan de verschillende sportlocaties een sportieve uitstap maken door de fiets te nemen.

We willen kinderen zo vroeg mogelijk de weg naar de sportclubs wijzen. Sportieve ontspanning is voor kinderen onontbeerlijk in hun ontwikkeling. 'Sportprikkels' is de ideale wegwijzer naar onze clubs, gratis en vrijblijvend.     Wouter Allijns

Sport en win!

Deelnemers maken kans op één van de vijf prijzen voor het hele gezin: een uitstap naar het zwemparadijs LAGO Kortrijk Weide. Dat kan door mee te doen aan 5 sporttakken of aan minstens 3 sporttakken op 3 verschillende sportlocaties. Ter plaatse aanmelden bij de infostand en je kan zo beginnen.

Info vind je op www.kortrijk.be/sportprikkels

sportprikkels illustratie def_kleiner (003).jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL