Bijna een half miljoen mensen bezoeken de Paasfoor!

Dat de Paasfoor een absoluut schot in de roos was, kon elke Kortrijkzaan zien in de straten de voorbije weken. De combinatie van het goede weer en de eerste Paasfoor in 3 jaar wakkerde de goesting van de kermisliefhebbers stevig aan. We verwelkomden bijna een half miljoen bezoekers tijdens de Paasfoor.

Paasfoor 2022_overdag_Jonas Verbeke (4).jpg
  • jpg

Zowel tijdens als na de afloop van de Paasfoor waren de reacties op de eerste editie sinds 2019 één voor één zeer lovend. De forains draaiden hun beste Paasfoor sinds jaren, wellicht zelfs de beste ooit en de honderdduizenden bezoekers hadden het fantastisch naar hun zin op de 133 attracties die de Paasfoor dit jaar rijk was. Ook de lokale horeca pikte meer dan zijn graantje mee de afgelopen weken, getuige de bomvolle terrassen in onze binnenstad.

Zaterdagen, topdagen

Iedereen tevreden dus. Dit positieve buikgevoel kunnen we ook staven met cijfers: in totaal mochten we 449.213 bezoekers ontvangen op de Paasfoor van 14 tot en met 30 april. Enkel voor de 1e mei hebben we nog geen bezoekerscijfers. Dankzij de opkomst tijdens de Paasfoor is april 2022 de beste maand sinds december 2019 toen De Warmste Week plaatsvond in Kortrijk. De absolute topdagen waren de drie zaterdagen:

- 16/04: 32.494 bezoekers

- 23/04: 33.201 bezoekers

- 30/04: 32.340 bezoekers

aantal bezoekers per dag.png
  • png

De Paasfoor is een regionaal succesverhaal

Kijken we naar het aantal bezoekers per gemeente dan zien we duidelijk dat de Paasfoor een evenement is dat vooral bezoekers uit de dichte regio trekt. De gemeenten die goed zijn voor meer dan 10.000 bezoekers zijn Wevelgem, Harelbeke, Zwevegem, Menen, Kuurne, Waregem, Roeselare en Moeskroen. Vanuit Wevelgem, Harelbeke, Zwevegem en Kuurne ontvangen we zelfs meer bezoeken dan er inwoners zijn, vaste klanten dus.

aantal bezoekers per gemeente.png
  • png
Het was al van Witte Donderdag met de opening duidelijk dat dit een knaleditie zou worden. De goesting was zo groot. De cijfers bevestigen dit: we komen bijna aan een half miljoen bezoekers en dit zelfs zonder de mensen die wonen, werken of studeren in het stadscentrum. Het werkelijke aantal bezoekers ligt dus zonder twijfel boven dat half miljoen met dank aan het mooie weer, het gemis van de 2 voorbije edities en onze uitgekiende influencer campagne op TikTok, Facebook en Instagram. Of dit een record was? Dat is zeker mogelijk, volgens de forains alvast wel. Maar pas vanaf volgend jaar zullen we echt kunnen vergelijken, het is de eerste keer sinds het begin van de metingen dat de Paasfoor doorging. Wouter Allijns - schepen van Economie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL