Van Kortrijkse Buitenspeeldag naar Buitenspeelweek!

Kortrijk kiest dit jaar niet alleen voor een Buitenspeeldag maar voor een volledige Buitenspeelweek! De week gaat door van 16 tot 23 april. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 16 april in Skatepark Luxaplast met een skate-evenement, waar meteen ook de Pop-Up Community Container gelanceerd wordt. Op woensdag 20 april wordt in De Warande een gratis Buitenspeeldag aangeboden met een buitenspeelpark, leuke speelzones en speelmaterialen én een bar voor jong en oud(er)! Daarnaast zijn er in de loop van de Buitenspeelweek negen speelstraten actief in Kortrijk.  

luxaplast.PNG
  • PNG
luxaplast.PNG

Startschot Buitenspeelweek in Skatepark Luxaplast met lancering Pop-Up Community Container

JC Tranzit organiseert op zaterdag 16 april in samenwerking met een projectgroep van de richting Sport & Bewegen van Howest de Urban Skate Kortrijk: een dag vol workshops, wedstrijden en tal van randanimatie waarbij het skatepark centraal staat. Dit event gaat door op de Luxaplast site onder een brug in de Markebekestraat in Kortrijk.

Hieraan wordt meteen ook de lancering van de Pop-Up Community Container gekoppeld die voor vier maanden op de skatesite geplaatst wordt. De stad diende een projectaanvraag in bij JINT en hun European Solidarity Corps met het voorstel om enkele jongeren een lokale werking te laten uitbouwen op het skatepark. Ze willen hiermee vooral verschillende generaties en gebruikers van het park samenbrengen en een positieve sfeer creëren. Met de financiële ondersteuning van Europa, de inhoudelijke en logistieke ondersteuning van Stad Kortrijk en een sterk engagement van de lokale skaters kan dit project gerealiseerd worden vanuit een omgebouwde containerwerking.

Meer info: https://infourbanskate.wixsite.com/urbanskatekortrijk

 

Gratis Buitenspeeldag op woensdag 20 april in De Warande

Eén van de hoogtepunten van de Buitenspeelweek wordt vast de Buitenspeeldag op woensdag 20 april, met leuke speelzones en speelmaterialen in De Warande. De kinderen kunnen er prikkelende uitdagingen ontdekken zoals klimmen, klauteren, dansen en hindernissen nemen op verschillende springkastelen voor (jonge) kinderen en jongeren. Het unieke aanbod van Sportievak wordt ook door hun animatoren begeleid.

 

Naast de speelzones die De Warande sowieso bezit met leuke speelelementen, boomhut, trekvlot, trampolines, schommels, kabelbaan, glijbanen, speelvijver, zandzones, ... kunnen de jongste kinderen zich uitleven met de minigocarts, kleuterfietsjes en peuterloopfietsjes op het bijzondere circuit. De animatoren van speelpleinwerking Wasper zorgen voor leuke ondersteuning bij het spelen, toveren mooie gezichtjes in de grimestand en laten je de meeste punten scoren bij het eendjes vissen bij de vijver. Ook de dieren van De Warande kijken uit naar jouw bezoek. Kom je ze voederen? 

Met het skate-event op skatepark Luxaplast, de Buitenspeeldag in De Warande en de speelstratenacties zit de Buitenspeelweek boordevol spel, sport en animatie voor (jonge) kinderen en tieners. We roepen ook alle kinderen en jongeren op om met hun vereniging, club, vrienden of ouders naar buiten te komen en buiten te ravotten in deze week. Bert Herrewyn, schepen van kinderen en jongeren

Er is ook een kinder- en ouderbar en een promo-actie met de UiTPAS. Win jij een lekkere suikerspin of een Waspergadget? Kom het ontdekken op de Buitenspeeldag tussen 14 en 17 uur. Je kan gratis deelnemen zonder vooraf in te schrijven. Kinderen komen naar de Buitenspeeldag onder begeleiding. Ze kunnen dus niet gewoon afgezet worden.

buitenspeeldag2022DeWarande.png
  • png

Info buitenspeeldag Warande

  • Wanneer? Woensdag 20 april van 14 tot 17 uur. 
  • Waar? De Warande. Parking via Ringlaan 30a, Heule. Met de fiets of te voet? Je kan ook via de ingang Izegemsestraat, Heule en ingang Heirweg 132, Kortrijk. 

Speelstraten en fotoactie met mooie prijzen

Tijdens de Buitenspeelweek zijn er ook 9 speelstraten actief in Kortrijk, waarvan 2 in Marke, 2 in Bissegem, 3 in Heule en 1 in Bellegem en Kortrijk.

speelstraten.jpg
  • jpg

 

EN … ER IS NOG MEER! Als je tijdens het buitenspelen een mooie foto neemt en deze post op Instagram met #buitenspeelweek22 kan je mooie prijzen winnen: een vuurdoosje, het grote buitenspeelboek, een vuurstok om te kamperen, een leuk Wildebraspakket, enzovoort …

 

Meer info over de Buitenspeelweek: www.kortrijk.be/buitenspeelweek.

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL