Gezocht: bloklocaties

In mei en juni starten voor de hogeschool- en universiteitsstudenten opnieuw de blok- en examenperiode. Heel wat studenten studeren op kot of thuis waar ze in alle rust kunnen studeren, maar er zijn ook studenten die het best kunnen studeren in een locatie waar ook anderen aan het blokken zijn. Stad Kortrijk lanceert daarom een brede oproep om locaties open te stellen voor onze studenten!

Het is intussen een traditie dat er op diverse locaties in de stad geblokt kan worden tijdens de examenperiode. Ook tijdens de coronaperiode, waar meer dan ooit nood was aan verbinding en samen studeren tussen de vele online lessen door, werden locaties ter beschikking gesteld. Vanuit de stad konden heel wat stadslocaties beschikbaar gesteld worden, naast de bestaande samenwerking met diverse private locaties en uiteraard de studeerplekken op de campussen zelf.

In die periode is het aantal studenten dat gebruik maakt van deze locaties sterk gestegen. Echter is intussen ook het verenigingsleven terug op volle toeren aan het draaien, waardoor de traditionele stadslocaties niet altijd meer een optie zijn tijdens de examenperiodes. Daarom wordt nu een brede oproep gedaan naar iedereen die een locatie heeft.

Niet alle studenten hebben thuis een plek waar ze rustig kunnen studeren en veel studenten houden er ook gewoon van om samen te studeren tussen lotgenoten. Heb je een bedrijf of een horecazaak waar studenten meer dan welkom zijn om samen te komen blokken? Stel je ruimte ter beschikking en laat het ons weten! Wij bundelen alle beschikbare locaties op onze website. De studenten zullen jullie eeuwig dankbaar zijn. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Wij doen een warme oproep naar Kortrijkzanen, ondernemers, horeca-uitbaters… die een lokaal hebben of enkele vrije plekken en die dit tijdens de blokperiode (16/05 tem 24/06) willen openzetten voor studenten. Zowel locaties in het centrum als in de deelgemeenten zijn meer dan welgekomen! Het enige wat aanwezig moet zijn, zijn tafels en stoelen, wifi, elektriciteit en sanitair en iemand die frequent eens kan langsgaan. Wij zorgen voor de communicatie naar de studenten en voorzien indien gewenst een registratiemodule.

 

Een bloklocatie aanmelden of meer info verkrijgen kan bij Ellie Samyn via ellie.samyn@kortrijk.be. Ook een plaatsbezoek is mogelijk.

Tijdens de coronaperiode kon nog geblokt worden in Depart en Tranzit, maar nu het verenigingsleven terug op volle toeren draait zijn deze locaties niet beschikbaar (c) Kortrijk
  • png
Tijdens de coronaperiode kon nog geblokt worden in Depart en Tranzit, maar nu het verenigingsleven terug op volle toeren draait zijn deze locaties niet beschikbaar (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL