Zonder signaalgevers geen wedstrijd

Opleidingsdag lokt 60 aspirant-signaalgevers

Sportclubs en organisatoren van sportwedstrijden weten het maar al te goed: het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en in het bijzonder signaalgevers. De stad besliste daarom om een opleidingsdag te organiseren. Met resultaat!

Sportverenigingen die sportwedstrijden op de openbare weg organiseren, gaven het signaal aan de stad dat het steeds moeilijker wordt om voldoende signaalgevers te vinden. Ook voor de eigen sportevenementen ondervindt de stad hetzelfde probleem. De sportdienst nam de handschoen op en organiseerde daarom in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse politieschool een gratis basisopleiding signaalgever in de Sportcampus Lange Munte om geïnteresseerden over de streep te trekken.

Het initiatief is een groot succes. Maar liefst 60 deelnemers tekenden in. Kandidaten werden ondergedompeld in de wegcode, de basisbegrippen rond conflictbeheersing en deontologie, structuur van de Belgische politie, calamiteiten en het statuut van de vrijwilliger. Na de opleiding kregen de kandidaten een certificaat waardoor ze meteen inzetbaar zijn in de vele fiets- en loopwedstrijden die er de komende maanden zitten aan te komen.

Wie interesse heeft om ook een steentje bij te dragen aan de vele fantastische sportwedstrijden die Kortrijk rijk is en zich wil bijscholen tot signaalgever, kan zich nog steeds melden bij de sportdienst via sportdienst@kortrijk.be.

Het verheugt ons dat er massaal werd ingetekend op dit aanbod door vrijwilligers. De seingevers vormen een onontbeerlijke schakel om onze sportevenementen op een veilige manier te laten plaatsvinden. Zonder hen geen triatlon, Kuurne-Brussel-Kuurne of Tombroek Koerse in Kortrijk. Grote dank dus aan hen allen! Wouter Allijns, schepen van Sport
Signaalgevers (c) Kortrijk
  • jpg
Signaalgevers (c) Kortrijk

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL