Brand in onderzoekscentrum VEG-i-TEC

Vanmorgen brak brand uit in het onderzoekscentrum van de Universiteit Gent in Kortrijk. Er zijn geen gewonden.

Omstreeks 9.50 uur kreeg de brandweer een oproep van een uitslaande brand op de campus. De brandweer en hulpdiensten (12 brandweerwagens, 3 ambulances en 1 MUG) waren onmiddellijk ter plaatse. Er waren 4 personen aanwezig in het gebouw. Zij konden meteen geëvacueerd worden. Er zijn geen gewonden. De hulpdiensten raden buurtbewoners aan om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

De brand is omschreven, wat betekent dat men weet waar de brandhaarden zijn. Omstreeks 10.30 uur was de brand onder controle. De bluswerken zijn nog volop bezig en de brandweer blijft ter plaatse om kleine heropflakkeringen tegen te gaan. Momenteel is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Er is weinig impact op het verkeer. Er is een kleine verkeersomleiding voorzien in de Graaf Karel de Goedelaan. Infrabel werd op de hoogte gebracht. De spoorlijn Kortrijk-Brugge passeert net naast het gebouw. Het lijkt voorlopig niet nodig om het spoorverkeer te onderbreken.

Veg-i-tec is een onderzoekscentrum van de universiteit Gent dat processen wil verbeteren in de verwerking van groenten en aardappelen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL