Reserveer je plekje op de grootste rommelmarkt van het land

De langste rommelmarkt van het land is terug. Op zondag 5 en maandag 6 juni kan je afzakken naar de Sinksenrommelmarkt in de Kortrijkse binnenstad om er de beste koopjes op de kop te tikken. Ondertussen geniet je zoals andere jaren van heel wat Sinksenanimatie.

Archiefbeeld rommelmarkt Sinksen (c) Kortrijk - Siegfried Desmet
  • png
Archiefbeeld rommelmarkt Sinksen (c) Kortrijk - Siegfried Desmet

De rommelmarkt is een vaste waarde op Sinksen waar iedereen jaarlijks naar uitkijkt! Tijdens de coronajaren moesten we de rommelmarkt heruitvinden, maar nu gaan we voor de langste openluchtrommelmarkt van het land met 1.448 standen van 5 meter. Het ideale moment voor wie de voorbije jaren iets te veel verzameld heeft op zolder en deze pareltjes van de hand wil doen!  Kelly Detavernier, schepen van evenementen

Sinksenrommelmarkt

Bij een nieuwe editie van Sinksen hoort ook weer een nieuwe editie van de rommelmarkt. Hij slingert van Veemarkt tot Grote Markt, van winkelwandelgebied en Schouwburgplein tot Doorniksestraat richting Overleie, langs Diksmuidekaai en Ijzerkaai naar het Sint-Amandsplein. Zo verbindt hij zowat alle feestlocaties met elkaar, via maar liefst 32 straten. En met 4.415 meter op zondag en 2.825 meter op maandag, is de rommelmarkt groter dan ooit. De voorlopige route is 7.240 meter lang (!).

Er zijn 1.448 standen beschikbaar voor de deelnemers, 883 standen op zondag en 565 standen op maandag. Dit jaar is de rommelmarkt dus langer dan in 2019, waar we toen 6,8 kilometer rommelmarkt hadden. We zullen dus meer standhouders kunnen bedienen met een plaatsje.

Inschrijving

Wie een plaatsje wil bemachtigen op de Sinksenrommelmarkt, kan op maandag 25 april om 19.00 uur inschrijven via de website www.sinksen.be. De plaatsen kosten €12 per 5 meter, een deelnemer kan maximum 5 plaatsen boeken.

Sinksen22.png
  • png

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL