Nieuw geboortebos in Kortrijk voor kinderen geboren in 2019 en 2020

Negentien jaar geleden startte Kortrijk met de aanleg van een geboortebos in stadsgroen Marionetten. Deze traditie wordt enthousiast verder gezet waarbij op zaterdag 26 februari in stadsgroen Vlasakker een nieuw geboortebos wordt aangeplant. De ouders van de 1.545 kinderen geboren in 2019 en 2020 zijn door de stad uitgenodigd om zelf een boom te planten. Bij het bos worden twee borden geplaatst met de namen van alle kinderen geboren in 2019 en 2020.

  • jpeg
  • jpeg
  • jpeg
  • jpeg
Onze geboortebossen staan symbool voor onze ambitie om Kortrijk te verjongen en vergroenen. Op die manier realiseren we meer natuur én een betere luchtkwaliteit voor onze kinderen.   Bert Herrewyn, schepen van natuur, biodiversiteit en jeugd
Geboortebos als onderdeel van opwaardering nieuw stadsgroen Vlasakker

Na de geboortebossen in stadsgroen Marionetten, Tinekesbos en stadsgroen Ghellinck, komt nu Vlasakker aan de beurt.

Met dit geboortebos wordt het nieuwe stadsgroen Vlasakker verder ingericht. Voor deze plantactie werd een bosgoed voorzien van 21 verschillende inlandse boom- en struiksoorten. Naast de kleine boompjes die samen met de ouders worden aangeplant, werden afgelopen week 20 hoogstambomen aangeplant. De MiNawerkersploeg van de stad Kortrijk voerde de voorbereidende werken uit en helpt mee planten.

Vlasakker op Hoog-Kortrijk wordt deze legislatuur opgewaardeerd tot een volwaardig stadsgroen en uitgebreid tot 17 ha waarbij o.a. de akkers ten zuiden van de Klaverstraat en Tarweveld getransformeerd worden tot nieuwe natuur.

Meer info omtrent het nieuw stadsgroen vind je terug via deze link: https://www.kortrijk.be/vlasakker

Favicon for kortrijk.be Stadsgroen Vlasakker kortrijk.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL