Stadsgroen Marionetten groeit!

Plantactie met KBK-scholen: 1.320 struiken en bomen op 2.500m² nieuw stuk Stadsgroen Marionetten

Het plantseizoen gaat volop verder, en nu komt ook Stadsgroen Marionetten aan de beurt. Op een oppervlakte van 2.500m² wordt een nieuw stuk bos aangeplant. In samenwerking met de Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) steken 400 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar de handen uit de mouwen om een 1.320 tal bomen aan te planten.

2500m² extra bos, 1320 extra bomen én ontsnippering van stadsgroen Marionetten

De oppervlakte van 2500m² was tot voor kort een braakliggende grond die afgescheiden wordt door een doodlopende asfaltweg. Nu worden dus 1320 bomen en struikgoed voorzien om dit perceel te laten aansluiten op het stadsgroen. Er worden een 16-tal verschillende soorten voorzien waaronder de Veldesdoorn, Rode Kornoelje en Zomereik.

In een latere fase wordt ook de doodlopende asfaltweg verwijderd om het nieuw stukje stadsgroen volwaardig aan te laten aansluiten.  Het stadsgroen groeit hiermee en de groenbuffer ten opzichte van de E17 wordt groter.

  • jpeg
  • jpeg
  • jpeg

KBK scholen steken de handen uit de mouwen voor méér groen en verbinding

Onder deze slogan willen de KBK scholen de bijna 2500 leerlingen verbinden. Verbinden met elkaar, verbinden met leerlingen uit hun eigen school, verbinden over de scholen heen, verbinden met de natuur en verbinden met de toekomst.

In het kader van “KBK verbindt” werken alle scholen mee aan de boomplantactie van Stad Kortrijk op de Marionetten te Kortrijk. Door het planten van deze bomen met alle 5e en 6e leerjaren zorgen ze voor een stukje blijvende natuur in Kortrijk waar zij voor altijd aan verbonden zijn.

“KBK verbindt” is een slogan die over vele activiteiten zal terugkomen. Eerder dit jaar was er reeds een solidariteitsactie voor Pepinster en werden de KBK scholen verbonden door de Rope12. Later zullen de scholen zich nog verbinden met ons klimaat en culturen over de hele wereld.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL