Daar komt de Sint!

6 november is een hoogdag voor de allerjongsten onder ons. Niemand minder dan Sinterklaas brengt dan een bezoek aan onze stad. En ook na 6 november duikt hij regelmatig op in Kortrijk en deelgemeenten.

Affiche Intrede van de Sint.jpg
  • jpg

Ik kijk er naar uit om honderden blije gezichtjes te zien aan Buda Beach voor de intrede van de Sint zaterdag! Vorig jaar mocht hij vanwege corona niet afreizen naar Kortrijk en moest ook hij telewerken, maar dit jaar komen hij en zijn zwarte pieten met heel wat lekkers voor al wie goed is geweest. Kelly Detavernier, schepen van evenementen

Feestelijke intrede

Vanaf 10.15 uur kan je op zaterdag 6 november de Sint en zijn gezelschap aan Buda Beach op feestelijke wijze verwelkomen. Verwacht een leuke show met zingen en dansen, zotte pieten, warme chocomelk en veel snoep.

Om 10u45 is het zover, dan varen de Sint en zijn deugnietpieten Kortrijk binnen! Tijdens de feestelijke intrede van de Sint aan Buda Beach geldt de mondmaskerplicht. Na het voorlezen uit het Grote Boek en de officiële overhandiging van de stadssleutel, trekt de Sint met zijn koets door de winkelstraten. Tussen 13.30 en 17 uur kan je hem bezoeken op de Grote Kring. De pieten halen de hele namiddag fratsen uit in het stadscentrum.

Wil je de Sint verrassen met zijn favoriete kleurplaat? Surf naar www.kortrijk.be/sint. Deponeer de ingekleurde plaat in één van de Sintbussen, of geef ze aan één van de pieten op 6 november. Je kan een supertoffe cadeaubon winnen.

Sinterklaasshow

Naar jaarlijkse gewoonte staat Sinterklaas weer op de planken in de Schouwburg. De stoomboot is vol geladen met speelgoed, mandarijntjes, snoep … De uitgelaten pieten bouwen een feestje op het dek. Maar de tocht verloopt niet rimpelloos. Vreemde kapers hebben het gemunt op het speelgoed. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is te zien op zondag 7 november om 11, 14 en 16 uur in Schouwburg Kortrijk.

www.schouwburgkortrijk.be

Sinterklaas leest voor

De Sint komt ook langs in een bibliotheek in jouw buurt om uit zijn Groot Verhalenboek voor te lezen. Voor iedereen heeft hij lekkers mee. Op woensdag 24 november vind je hem van 14 tot 15 uur in Aalbeke en van 16 tot 17 uur in Bissegem. Op woensdag 1 december is dat van 14 tot 15.30 uur in Heule en van 16 tot 17 uur in Marke. De voorleesmomenten zijn geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. Het aantal zitjes is beperkt, dus inschrijven is noodzakelijk. Je kan dit doen in de plaatselijke buurtbib. De voorleesmomenten zijn met de medewerking van de Gezinsbond.

Animatie

In K in Kortrijk tot slot kan je van 13 november tot 4 december elke zaterdag van 14 tot 17 uur dansen op de deuntjes van Dagdisco by Discopiet. De Sint leest ondertussen voor in het Droombos.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL