Volledig vernieuwd speelplein voor Kooigemse kinderen

Het bestuursakkoord Beste Stad van Vlaanderen spreekt de ambitie uit om van Kortrijk een stad te maken waar elke Vlaming wil komen wonen werken en spelen.  Een concrete actie hierbij is het voorzien van veilige speelplekken door onder andere het renoveren van bestaande speelzones. Dat doen we steeds in samenspraak met gebruikers en omwonenden. Omdat het speelplein in Kooigem na 10 jaar gebruik aan vernieuwing toe was, konden de kinderen uit de Kooigemse basisschool zo zelf de speeltoestellen kiezen. Het pleintje in Kooigem heeft een belangrijke functie. Als enige pleintje in de kleinste deelgemeente is het dé ontmoetingsplaats voor Kooigemnaren van alle leeftijden.

Nieuw speelplein Kooigem (c) Kortrijk
  • jpeg
Nieuw speelplein Kooigem (c) Kortrijk

Het speelplein dat reeds meer dan tien jaar oud was, is nu volledig vernieuwd. Zoals bij elke nieuwe speelinfrastructuur zijn ook hier gebruikers en omwonenden betrokken in het verhaal. De kinderen van de Kooigemse basisschool waren de jury van dienst. Via een participatietraject kozen de kinderen uiteindelijk zelf de toestellen uit een aanbod van verschillende firma's. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Een deel van het speelplein komt uit de recuperatie van de speeltoestellen van het tijdelijke zomerspeelplein op de Grote Markt. De toestellen van dit zomerspeelplein zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar en passen mooi op het Kooigemse pleintje.

De speeltoestellen van de Grote Markt kostten 15.000 euro en worden dus gerecupereerd. Er werd daarnaast 20.000 euro voorzien voor grondwerken, nieuw zand en extra speelmogelijkheden van de firma Boer met de draaischijf, vogelnestschommel en hangbrug.

Twee jaar terug werd het skatepark volledig vernieuwd in samenspraak met de gebruikers. Het skatepark is opgebouwd uit duurzame materialen en zorgt voor bewegingsuitdagingen voor bezoekers van elke leeftijd. Naast de skateinfrastructuur vind je een fitness, petanque, pingpong en een trapveld voor teamsporten.

Op vrijdag 29 oktober tussen 14 en 15 uur zullen de kinderen van de kleuterschool en basisschool het speelpleintje inspelen. De kinderen worden getrakteerd op een gezond tussendoortje. Ook de buurtbewoners zijn meer dan welkom om mee te vieren.

  • jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL