Nieuwe stadsgids '(h)eerlijk Kortrijk' bundelt 29 horecazaken die inzetten op fairtrade, korte keten, bio en meer

Op vrijdag 15 oktober, als afsluiter van de nationale week van de fairtrade, nodigen Stad Kortrijk, the Third Paradise en verschillende partners alle Kortrijkzanen uit aan de dialoogtafels op de podia van LEEFWERK (Schouwburgplein) om samen te schrijven aan de ideale Kortrijkse toekomst. Het uitgelezen moment om de nieuwe stadsgids '(h)eerlijk Kortrijk' de wereld in te sturen. De stadsgids bundelt verschillende Kortrijkse horeca- en handelszaken die zich elk op hun eigen manier inzetten voor een duurzame stad.

Kortrijk ontving in 2006 voor de eerste keer het label FairTradeGemeente. Lokale besturen zijn de hefboom bij uitstek om eerlijke handel vanzelfsprekend te maken. De kleine en grote acties die wij ondernemen, zetten samen grote stappen richting een meer eerlijke en duurzame wereld. Ondertussen zijn we 15 jaar later en beweegt er naast Fair Trade heel wat op het vlak van duurzaam ondernemen en consumeren.

Om de stad klimaatbestendig te maken, werd de Kortrijkse Green Deal geschreven. Deze stadsgids zet de inspanningen van de horeca- en handelszaken om onze Green Deal te realiseren in de kijker en wil extra informatie over duurzaamheid bieden aan de bezoekers van de zaken.

Met deze stadsgids bundelen we deze initiatieven en stellen ze voor aan het brede publiek. Niet alleen om te tonen wat ze allen in hun mars hebben, maar vooral om nog meer Kortrijkzanen kennis te laten maken met hen. Op die manier geven we zowel de horeca- en handelszaken als de bezoekers een extra duwtje in de rug en stimuleren we een andere kijk op de manier waarop we produceren en consumeren. Bert Herrewyn, schepen van Mondiaal Beleid

Elke horeca- en handelszaak in deze gids draagt hieraan bij. Hoe ze bijdragen, is in de gids overzichtelijk weergegeven aan de hand van iconen.

Knipsel.PNG
  • PNG
Knipsel.PNG

Een handig overzicht voor lezers die al meer gekend zijn met het duurzame aanbod maar ook voor lezers die meer willen te weten komen over wat er schuilgaat achter de iconen. Met een overzichtelijke uitleg in de gids en, beter nog, door te zien en te smaken bij de horecazaken ter plaatse.

Deze uitgave van de gids is enkel een startpunt. Zo wordt de online versie van '(h)eerlijk Kortrijk' aangevuld met alle horeca- en handelszaken die wensen aan te sluiten.

Favicon for issuu.com Doorblader hier de nieuwe stadsgids (H)eerlijk Kortrijk issuu.com

EXTRA VOOR PERS

We nodigen persfotografen uit voor een fotomoment op vrijdag 15 oktober om 17 uur op het Schouwburgplein, in aanwezigheid van partners en horeca-uitbaters.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL