Het creatieve stadsfestival WONDER stelt een maand lang de stoel centraal in Kortrijk

Van IKEA tot onbekend talent, van Enzo Mari tot de nieuwe designer van het jaar: voor WONDER slaan Stad Kortrijk, Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Howest en het Wilde Westen de handen in elkaar.

Voor de traditionele biĂ«nnale Interieur is het nog wachten tot volgend jaar, maar we krijgen op WONDER wel een stevig voorsmaakje met de tentoonstelling 'Please, have a Seat'. Ook onze Kortrijkse creatieve partners zoals Designregio Kortrijk, Wilde Westen, Leiedal en Howest zullen het publiek opnieuw verWONDERen met hun creaties. De tweede editie van het festival verplaatst van de binnenstad naar de oude industriĂ«le site Van Marcke. Daar werken we aan een van de belangrijkste stadsvernieuwingsprojecten voor de komende tien jaar: een compleet nieuw stadsdeel van 15 hectare. Ruth Vandenberghe, burgemeester

Na een eerste succesvolle editie in 2020, presenteert de stad Kortrijk van 15 oktober tot 14 november 2021 de tweede editie van het creatieve stadsfestival WONDER. Deze editie vindt plaats in de fabriekshallen op de voormalige site van Van Marcke, ook gekend als de oude De Coene site. Deze bijzondere locatie - Ă©Ă©n van de belangrijkste stadsvernieuwingsprojecten voor de komende tien jaar waar een nieuw stadsdeel van 15 hectare wordt gebouwd - wordt voor de eerste keer op deze manier ingenomen.

Voor WONDER slaan creatieve, culturele en socio-economische organisaties en onderwijsinstellingen in Kortrijk (zoals Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Howest, het Wilde Westen, Leiedal, Hangar K, Bibliotheek Kortrijk en LETTERZETTER Kortrijk) de handen ineen voor een uniek evenement rond de stoel. Zowel jong designtalent als gevestigde waarden zullen via tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties aan de slag gaan met het thema 'PLEASE, HAVE A SEAT’ .

De stoel staat hier symbool voor het samen zitten, samenkomen, samen genieten, samen zijn. Met dit thema maakt WONDER dus niet alleen plaats voor zitelementen in al hun vormen en functies, maar wil het ook het belang en de impact van sociale interactie, samenkomen en sociale handeling laten zien. 

Het resultaat is een boeiend en divers parcours langs een enorme presentatie van meer dan 200 stoelen door BiĂ«nnale Interieur; een hommage aan de befaamde Italiaanse ontwerper Enzo Mari door de studenten van Howest; een ontdekking van de nieuwe generatie jonge ontwerpers, schommelconstructies uit roestvrij metaal, bewegende gedichten uit de dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul Van Ostaijen en ontwerper Oscar Jespers, geluidskunstinstallaties en een heuse boksautoinstallatie.

Favicon for clubparadis.prezly.com Lees hier het volledige persdossier clubparadis.prezly.com

Praktisch

WONDER Kortrijk Creativity Festival

15 oktober - 14 november 2021

Van Marcke site, Weggevoerdenlaan 5, 8500 Kortrijk

Open van donderdag t.e.m. zondag, 11:00-19:00

Tickets via wonderkortrijk.be

Perspreview PLEASE, TAKE A SEAT: 14 oktober, 10u

Gelieve uw komst te bevestigen via mail aan albane@clubparadis.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan