Nieuwe zomerse single van Johny Turbo zet aan tot dansen

Volkszanger Johny Turbo brengt postuum een nieuwe single uit. 'Zwoai met uw Gat' werd vorig jaar ingezongen door de Turbo Alive Band nadat de liedjestekst op zolder teruggevonden werd. Nu evenementen eindelijk weer kunnen, werd het ook losgelaten op het grote publiek. De Turbo Alive Band bracht het nummer in première voor een groot en enthousiast publiek op de Leiefeesten.

In maart 2020 vond Adelbert Algoed op zolder enkele oude liedjesteksten terug, die hij destijds samen met zijn goede vriend Ivan Carlier, beter gekend als Johny Turbo, geschreven had. De teksten dateren van toen Algoed nog uitbater was van café 't Fonteintje aan de Leieboorden, waar Johny Turbo vaak tot in de late uurtjes nog inspiratie kreeg voor zijn teksten. Toen Algoed deze teksten terugvond, nam hij onmiddellijk contact op met schepen van cultuur Axel Ronse, die het idee om de liedjes nieuw leven in te blazen toejuichte.

Wat een prachtige vondst! Oude liedjesteksten van dé volkszanger van Kortrijk ... Na het horen van dit nieuws nam ik onmiddellijk contact op met de Turbo Alive Band en zij waren even enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. Naast het produceren van dit lied hebben we hen ook gevraagd een videoclip te maken. Dit is voor mij de zomerhit van 2021. Geen Kortrijkzaan die zal kunnen blijven stilzitten bij dit vrolijke nummer! Axel Ronse, schepen van cultuur
Turbo Alive Band

De Turbo Alive Band is een tribute band die een eerbetoon brengt aan Johny Turbo door zijn repertoire levend te houden en steeds met de nodige ambiance live te brengen. Met toestemming van de familie van Ivan Carlier gingen zij aan de slag met de twee gevonden liedjesteksten. Een eerste lied werd vorige zomer reeds gelanceerd. 'De Klepeleire Van't Stad' is een lied dat Algoed en Carlier schreven over de belleman van Kortrijk en was een eerbetoon aan de intussen helaas overleden Peter Caesens, waarvoor Stad Kortrijk nu een opvolger zoekt.

Ook met het andere nummer ging de Turbo Alive Band aan de slag. 'Zwoai met uw Gat' is een nummer op de welgekende melodie van YMCA van Village People. Het is een zomers ambiancenummer dat de Kortrijkzaan aanzet om alles los te schudden!

Leiefeesten

Het nummer 'Zwoai met uw Gat' had in principe in 2020 nog gelanceerd moeten worden, maar ook toen gooide corona roet in het eten. Een jaar later is het dan toch eindelijk kunnen gebeuren. Op de Leiefeesten stond de Turbo Alive Band als afsluiter van het wandel- en fietsevenement Kortrijk Gordelt geprogrammeerd. Het nummer werd in de set opgenomen en voor een enthousiast publiek voor het eerst live gebracht.

Voor deze Kortrijkse zomerhit nam de Turbo Alive Band ook een knappe videoclip op om iedereen in de sfeer te brengen:

Zwoai met uw Gat - Turbo Alive Band

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen