Donderdag gaat het eerste van 4 Zomermarktjes door

54 bands stelden zich kandidaat om op het podium te kunnen staan

Goed nieuws! Komende donderdag starten de Zomermarktjes opnieuw op. Donderdag 8 juli vindt de eerste editie in 2 jaar plaats.

Startschot van de zomer

De Zomermarktjes zijn voor vele Kortrijkzanen hét startschot van de zomer. De pleintjes rond de St-Maartenskerk zullen opnieuw vol lopen met mensen die houden van lekker eten en drinken in een gezellige en ongedwongen sfeer. Naast het aanbod van de plaatselijke horecazaken staan er ook nog eens niet minder dan 25 Kortrijkse standhouders, die de bezoekers zullen verrassen met frisse cocktails, heerlijke wijnen en lekkere streetfood. In juli vindt de week daarop nog een editie plaats op 15 juli, in augustus ten slotte volgen nog 2 Zomermarktjes, dit op 19 en 26 augustus, telkens vanaf 17 uur.

Z-Curse & The Gambits

Midden juni werd een oproep gelanceerd: het podium van de Zomermarktjes werd voor iedereen opengesteld. We kregen 54! aanvragen binnen. Er werd voor gekozen om per avond 1 van die bands te koppelen aan een band die reeds geprogrammeerd werd door de stad. Donderdag staan The Gambits en Z-Curse op het programma. De eerste is een rockabilly coverband uit Harelbeke. Zij beloven de Zomermarktjes swingend op gang te brengen. Z-Curse is een 'retro' coverband, de driekoppige band speelt hits van onder andere CCR, Golden Earring, Dire Straits, ... Muzikale klasse verzekerd dus.

Voor vele Kortrijkzanen zijn de Zomermarktjes het échte startschot van hun zomer. Het is een fantastisch concept dat steeds in een zwoele en gemoedelijke sfeer verloopt. De sfeervolle pleintjes rond de St-Maartenskerk zullen ongetwijfeld opnieuw vlotjes vol lopen. Nieuw dit jaar, is de kans die bands krijgen om op te treden op de Zomermarktjes. We vullen het bestaande programma telkens aan met één van de 54 bands die reageerde op onze oproep. De bands die nu geen kans krijgen, nemen we zeker mee voor andere events zoals de braderie in september. Arne Vandendriessche - schepen van Economie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen