Word jij student #15001 in Kortrijk?

Kortrijk zit als studentenstad in de lift. Dit academiejaar werd de symbolische kaap van 15.000 studenten gerond. Meer dan ooit dé West-Vlaamse studentenstad. Maar de ambitie ligt nog hoger.

Daarom slaan de stad, KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, UGent Campus Kortrijk, VIVES en Howest de handen in elkaar. Een campagne moet Kortrijk als hippe studentenstad promoten bij zowel scholieren uit het secundair onderwijs als bij hun ouders.

Kortrijk heeft heel wat te bieden. Denk maar aan de gezellige kleinschaligheid, de uitzonderlijke kwaliteit van het onderwijs of het bruisende culturele leven. Elf van die troeven werden gebundeld in een heuse hotspotkaart met illustraties van Xavier Truant. Die kaart zal verdeeld worden op de open campusdagen en aan laatstejaars uit het secundair onderwijs.

Al die redenen om in Kortrijk te studeren werden in een overzichtelijke hotspotkaart gestoken, waarbij alle locaties voor de toekomstige student handig werden samengevat. Een uitnodigend filmpje met enkele studenten in de hoofdrol zal bij zoveel mogelijk jongeren via verschillende kanalen worden verspreid. Alle info is ook terug te vinden op Kortrijk, een studentenstad op jouw maat | Kortrijk, waar ook getuigenissen van studenten te lezen staan.

Wie niet kan wachten om zich in te schrijven, kan op zaterdag 26 juni in zowel KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, VIVES en Howest naar de open campusdagen. Om de campus van UGent Campus Kortrijk te leren kennen, maak je best een afspraak voor vrijdag 2 juli. 

De hotspotkaarten worden hier ook uitgedeeld.

We hebben de kaap van 15.000 studenten gerond omdat Kortrijk steeds meer studenten aanspreekt. We hebben vier kennisinstellingen van hoog niveau en een bruisende stad waar altijd wel iets te beleven valt. Met deze campagne willen we nog verder groeien en jongeren én hun ouders overtuigen waarom Kortrijk de ideale studentenstad is. Kelly Detavernier - schepen van Onderwijs
Kortrijk blijft groeien als studentenstad. Een positieve evolutie die we moeten verder stimuleren. Met dit initiatief zullen we ongetwijfeld nog meer studenten kunnen warm maken om hier te studeren. Wat erna komt, is misschien zelfs nog belangrijker. De studenten die uitstromen, moeten we in onze stad kunnen houden. Zo geven we zuurstof aan onze bedrijven en blijft Kortrijk een jonge, dynamische stad. Arne Vandendriessche - schepen van Economie
Studentenstad Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen