Opnieuw meer mensen toegelaten tijdens burgerlijk huwelijk

Als gevolg van de versoepelingen rond de coronamaatregelen vanaf 9 juni mogen opnieuw meer mensen een burgerlijk huwelijk bijwonen. Een bruidspaar mag tot 44 gasten uitnodigen in het stadhuis, kinderen geboren in 2009 of later niet meegerekend.

Trouwen in Kortrijk (copyright: Freddy Delagaye)
  • jpg
Trouwen in Kortrijk (copyright: Freddy Delagaye)

Naast het bruidspaar, de schepen en de ambtenaar van burgerlijke stand mogen nog 13 mensen het huwelijk volgen in de trouwzaal. Die regeling was ook al van kracht v贸贸r 9 juni. Maar daarnaast kunnen nu ook opnieuw mensen de huwelijksplechtigheid volgen in de hal van het historisch stadhuis die naast de trouwzaal ligt. Daar zijn een televisiescherm en geluidsinstallatie voorzien. In de hal is plaats voor 31 mensen. Kinderen geboren in het jaar 2009 of later zijn niet meegerekend in deze maxima. Gezinnen blijven in de trouwzaal en in de hal in hun bubbel.

De trouwzaal is uitgerust met een CO2-meter die aangeeft wanneer de ruimte extra moet verlucht worden. De deuren en ramen van het stadhuis blijven tijdens de dienst maximaal openstaan. Zowel in de trouwzaal als de hal moet iedereen vanaf 12 jaar een mondmasker dragen. Die mondmaskerplicht geldt ten allen tijde zowel voor wie zit als voor wie rechtstaat of in beweging is. Aan de ingang en op verschillende plaatsen in het stadhuis zijn middelen voor de handhygi毛ne ter beschikking gesteld. Ook de veiligheidsafstand van 1,5 meter, met uitzondering voor wie behoort tot hetzelfde huishouden, moet gerespecteerd worden.

Nu vrijdag en zaterdag zijn er 10 huwelijken in het stadhuis. Een huwelijk is toch 茅茅n van die speciale levensgebeurtenissen, voor velen de mooiste dag van hun leven. Dan heb je graag zoveel mogelijk vrienden en familie om jou heen. Ik ben dus heel blij voor de koppels dat ze opnieuw meer mensen kunnen meenemen naar het stadhuis. Stephanie Demeyer, schepen van burgerzaken

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen