Kortrijkse Festivalzomer goedgekeurd

Sinds de bekendmaking van het Zomerplan van de federale regering en de verschillende versoepelingen die daaruit zullen volgen, zijn heel wat organisatoren terug aan de slag gegaan. In overleg met de dienst Evenementen en de politiezone Vlas is de stad al enkele weken volop bezig met het uittekenen van hun evenementen om ervoor te zorgen dat Kortrijk opnieuw een echte festivalzomer kan beleven.

Sfeerbeeld Kamping Kitsch 2019 (c) Kamping Kitsch
  • JPG
Sfeerbeeld Kamping Kitsch 2019 (c) Kamping Kitsch

Niet eenvoudig, want het is op vandaag nog niet helemaal duidelijk hoe grote evenementen en festivals georganiseerd moeten worden. Het is daarvoor nog wachten op het nieuwe Ministerieel Besluit dat in werking treedt vanaf 9 juni en op de bijhorende protocols van toepassing op grote evenementen.

In afwachting daarvan wil de stad de organisatoren wel al duidelijkheid verschaffen waar mogelijk. Het college van burgemeester en schepenen gaf daarom vandaag groen licht voor een aantal grote evenementen en festivals deze zomer. Weliswaar met als onlosmakelijke voorwaarde dat zij de dan geldende coronamaatregelen zullen moeten respecteren.

De vaccinaties lopen op volle toeren en we keren stilaan terug naar het normale leven. We kunnen dan ook niet wachten om elkaar terug te ontmoeten op evenementen in Kortrijk. We gaan de ganse zomer beleving creĆ«ren en genieten van de vele initiatieven die diverse organisatoren aan het plannen zijn in onze stad. Daar maken ook deze drie klassiekers deel van uit. Kelly Detavernier, schepen van evenementen
Na de succesvolle opstart van horecasector, is het binnenkort de beurt aan de evenementensector. Heel wat ondernemende organisatoren zijn volop bezig met het uittekenen van coronaveilige evenementen. We ondersteunen hen daarin als stad en als politiezone zo goed als mogelijk. Op naar een heerlijke festivalzomer! Ruth Vandenberghe, burgemeester

Metalfestival Alcatraz

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021 organiseert Apache Productions voor de Xe keer het metalfestival Alcatraz. Het festival is ondertussen een vaste waarde en vindt ook dit jaar terug plaats op de terreinen van sportcampus Lange Munte.

Marcel Kint Konvert Classic

Begin dit jaar kondigden vzw Kortrijk Koerse en Wielervereniging Boldershof Zwevegem aan dat ze samen de De Grote Prijs Marcel Kint zouden organiseren. Deze kreeg intussen de nieuwe naam Marcel Kint Konvert Classic en vindt plaats vrijdag 20 augustus 2021 met startschot in Zwevegem en aankomst in Kortrijk en wordt meteen ook een onderdeel van het UCI European Circuit categorie 1.1.

Kamping Kitsch

Op zaterdag 21 augustus 2021 organiseert Kamping Kitschclub BVBA die andere Kortrijkse klassieker: het verkleedfestival Kamping Kitsch. Ook dit festival vindt plaats op de terreinen van sportcampus Lange Munte. De vraag om het festival dit jaar over twee dagen te mogen organiseren werd afgekeurd omwille van de mogelijke impact op de buurt. De organisatoren werken dit jaar echter nauw samen met de organisatoren van Alcatraz om de op- en afbouw zo vlot mogelijk te laten verlopen en om en de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken.

Met de principiƫle goedkeuring voor deze drie Kortrijkse zomerklassiekers wil het stadsbestuur de organisatoren alvast de zekerheid bieden die ze nodig hebben om zich 100% te storten op de voorbereidingen die nodig zijn om hun festivals en activiteiten coronaveilig georganiseerd te krijgen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen