Welgekomen verfrissing voor blokkende studenten

Naar jaarlijkse gewoonte worden de Kortrijkse studenten in de blokperiode getrakteerd op een ijsje. Zeker met dit warme weer is dit een meer dan welgekomen verfrissing. Kortrijk Studentenstad gaat deze week langs op alle campussen en de verschillende stille studeerplekken die de stad aanbiedt.

Schepen Kelly Detavernier samen met enkele blokkende studenten aan OC Marke (c) Kortrijk
  • jpeg
Schepen Kelly Detavernier samen met enkele blokkende studenten aan OC Marke (c) Kortrijk
Samen in stilte studeren

Kortrijk Studentenstad voorziet in deze blokperiode zo'n 10 verschillende locaties verspreid over de binnenstad en de deelgemeenten, goed voor 216 stille studeerplaatsen. Daarbij kan het rekenen op enkele private partners zoals het gloednieuwe Studio Hakudo in K in Kortrijk en Sint-Michiel, maar worden ook diverse stadsgebouwen opengesteld zoals de centrale bib van Kortrijk en de ontmoetingscentra in Heule, Bissegem en Marke.

Uniek dit jaar is dat we ook tussen de blokperiodes van januari en juni enkele stille studeerlocaties hebben open gelaten. Onze ontmoetingscentra konden al die tijd niet gebruikt worden door verenigingen, terwijl studenten meer dan ooit nood hadden om elkaar nog eens fysiek te kunnen ontmoeten nu het nauwelijks op de campus zelf kon. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en ook nu merken we dat de bloklocaties in trek zijn! Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Een stille studeerplek reserveren kan via www.kortrijkstudentenstad.be/aanbod/stille-studeerplekken/.

IJsjes bieden welgekomen verfrissing

Om de studenten een hart onder de riem te steken, worden er op dinsdag 1 juni en woensdag 2 juni gratis ijsjes uitgedeeld aan de bloklocaties en op de campussen van de hogescholen en universiteiten. Op dinsdag 1 juni werden de studenten getrakteerd aan de campussen van KU Leuven Kulak, Hogeschool Vives en aan JC Tranzit, de centrale bibliotheek van Kortrijk en de Sint-Michielsbeweging. Op woensdag 2 juni gaat Kortrijk Studentenstad langs in het Wijkcentrum van Bellegem, de Renard in Aalbeke, OC de Troubadour in Bissegem, OC De Vonke & 't Kasteel in Heule, OC Marke, De Penta & De Wing (Howest) en Studio Hakudo.

Hopelijk hebben de studenten al goed gestudeerd in mei toen het nog pijpenstelen regende, want blokken in zo'n warm weer is niet voor iedereen weggelegd. Maar met veel plezier komen wij ijsjes uitdelen op de verschillende bloklocaties en aan de verschillende campussen om de studenten zo toch een welgekomen verfrissing te bezorgen. Een beetje extra energie om vol goede moed aan de examenperiode te beginnen! Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen