Kortrijk steunt studenten tijdens blokperiode

Met de naderende blokperiode loopt het academiejaar 2020-2021 stilaan op zijn einde. Een academiejaar dat op zijn minst atypisch te noemen valt. Kortrijk wil nu samen met studentenorganisatie Ichtus Vlaanderen alle studenten nog een hart onder de riem steken en vraagt daarbij de hulp van alle Kortrijkzanen. Stuur een kaartje naar onze Kortrijkse studenten om hen aan te moedigen met de examens!

Het is geen makkelijk academiejaar geweest en het is niet voor iedereen evident om zich op te laden voor de examenperiode die voor de deur staat. Heel wat studenten kunnen een duwtje in de rug gebruiken. Met dit initiatief willen we solidair zijn met alle Kortrijkse studenten. Nog even doorzetten en dan genieten van een zomer waarin we stilaan terug het oude leven kunnen hervatten! Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Kortrijk telt ruim 15.000 studenten die zo dadelijk aan hun blokperiode beginnen en dus opnieuw alle focus kunnen gebruiken om te studeren. Allen hebben ze een atypisch academiejaar achter de rug waarin de fysieke lessen tot een minimum beperkt waren en vervangen werden door online sessies en waarin het contact met medestudenten zich ook beperkte tot elkaar zien via een zoveelste videocall. Allemaal zaken die wegen op het mentale welzijn van studenten.

Samen met de stad doet studentenorganisatie Ichtus Vlaanderen een oproep om de studenten in deze periode een hart onder de riem te steken. Neem even de tijd om, wanneer je op een terrasje zit te genieten van een frisse pint of gezellig in het park zit met je bubbel van tien, een kaartje aan een student te schrijven. In Kortrijk zijn er 3.000 studenten die op kot zitten. We mikken dan ook op 3.000 kaartjes, tekeningen, aanmoedigingen... om elke kotstudent een kaartje te kunnen bezorgen. Uiteraard krijgen ook de studenten die niet op kot zitten deze aanmoedigingen te zien.

Zijn wij, Kortrijkzanen, in staat om tussen 14 mei en 1 juni 3.000 kaartjes te schrijven? Hebben wij het in ons om elke kotstudent in Kortrijk een bemoediging te bezorgen? Kruip dan snel in de pen en bezorg ons jouw kaartje door het kaartje

- te deponeren in de brievenbus van de Centrale Bibliotheek

- te deponeren aan de ingang van het stadhuis, kant Leiestraat

- op te sturen naar de bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk

Wij zorgen dat jouw kaartje bij de studenten terechtkomt!

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL