Toon dat je gevaccineerd bent met een selfie voor de VAXPO-Instawalls

Wie in VAXPO zijn vaccin heeft gekregen, kan dat nu ook aan iedereen laten weten op sociale media met een selfie voor een van de gloednieuwe Instawalls in het vaccinatiecentrum. De foto's op sociale media moeten de positieve sfeer rond VAXPO extra in de verf zetten en de laatste twijfelaars over de streep trekken om zich ook te laten vaccineren.

De burgemeesters van Harelbeke, Kortrijk en Kuurne testen de selfiewall al uit, al moeten ze nog even geduld oefenen vooraleer ze hun prik krijgen. (copyright: Kortrijk)
  • jpeg
De burgemeesters van Harelbeke, Kortrijk en Kuurne testen de selfiewall al uit, al moeten ze nog even geduld oefenen vooraleer ze hun prik krijgen. (copyright: Kortrijk)

De vijf Instawalls zijn geplaatst langs de route om VAXPO te verlaten. Die route met rode loper, de 'road to freedom', loopt van de laatste wachtruimte na de prik tot aan de uitgang van Xpo hal 5. Elke Instawall geeft telkens twee mogelijkheden voor een leuke selfie. De afbeeldingen zijn ontworpen door Hurae, de creatieve studio van Hannes Coudenys, Tiktok-fenomeen en bekend van Smile Safari en de succesvolle Instagramroute die hij vorig jaar ontwikkelde voor Kortrijk.

De walls zijn 3 meter breed en 2,5 meter hoog. Het zijn kleurrijke afbeeldingen, zoals een collectie spuiten met de slogan 'Spuitje van een cent' of een verzameling plakkers met de spreuk 'Blie daw were kun bluvn plak'n (ip café)'. Ook de afbeelding met filmpersonage Borat die 'Vaxy Time' zegt, zal leuke beelden opleveren op sociale media. Onderaan de afbeelding staat telkens de herinnering 'Maak een selfie en word superverspreider!' waarbij de selfie-nemer wordt uitgenodigd om de foto te delen op de sociale media met de hashtag #vaxpo en om zijn of haar gemeente in het bericht te taggen. De steden en gemeenten zullen op hun beurt de leukste foto's delen via hun socialemediakanalen.

Tot nu toe kregen vooral de wat oudere inwoners hun vaccin in VAXPO. Maar we naderen stilaan dat deel van de bevolking dat actief is op sociale media. Met een leuke selfie kunnen ze nu hun ervaring in VAXPO delen met de wereld. De reacties die we binnenkrijgen over de organisatie in VAXPO zijn trouwens unaniem lovend. Neem een selfie en help mee om de positieve boodschap te verspreiden. Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk
Neem een selfie en laat iedereen weten dat ook jij gevaccineerd bent. Dat zal ik ook doen, wanneer ik aan de beurt ben. Hiermee moedigen we anderen aan zich ook te laten vaccineren. Alain Top, burgemeester Harelbeke
Elke Kuurnenaar die VAXPO bezoekt, komt met een glimlach buiten. Dat gevoel van geluk kunnen ze nu delen via de Instawalls. Laten we het geluk viraal gaan. Neem een self-IA en de ezels zien dat het goed is! Francis Benoit, burgemeester Kuurne

Update vaccinaties

Zo’n 31.500 inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne kregen al minstens 1 vaccin in VAXPO. Dat is 32,7% van de totale te vaccineren bevolking. Bij de 65-plussers kreeg 86,1% al minstens 1 prik. Bijna 9.000 inwoners zijn volledig gevaccineerd (9,3% van de totale te vaccineren inwoners). Deze week worden 3.200 vaccins gezet, verspreid over woensdag en zaterdag. Het gaat voornamelijk om eerste prikken voor inwoners met een geboortejaar van 1953 tot 1955 en risicopatiënten. Volgende week wordt een recordaantal van 6.500 vaccins toegediend, vooral tweede prikken. VAXPO is dan open van maandag tot en met zaterdag. 

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave Dewachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL