VAXPO werkt vanaf deze week ook met reservelijst QVAX

VAXPO, het vaccinatiecentrum van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne, heeft beslist om vanaf deze week ook met de QVAX reservelijst te werken als er onverwachtse vaccin-overschotten zijn. Via QVAX verloopt de uitnodiging voor de invulling van de reserveplaatsen automatisch waardoor alles nog vlotter kan verlopen.  

QVAX werd vorige week getest in de vaccinatiecentra van Roeselare en Deinze. De evaluatie was positief en vanaf deze week kunnen ook andere vaccinatiecentra het systeem gebruiken.

Via‚ÄĮQVAX‚ÄĮkan iedereen vanaf 18 jaar zich inschrijven op‚ÄĮeen elektronische reservelijst voor VAXPO. Je kan er‚ÄĮaangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. Als er vaccinatieplaatsen vrijkomen, dan zullen de mensen op de reservelijst met de hoogste prioriteit eerst worden opgeroepen. Dit wil zeggen, eerst de 65-plussers (van oud naar jong), daarna de mensen met onderliggende aandoeningen en daarna de rest van de bevolking. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.‚ÄĮ 

Komen er plaatsen vrij? Dan krijg je een sms en e-mail met de vraag om voor een aangegeven uur online te bevestigen. Pas als je online bevestigt, weet je wanneer je naar VAXPO kan komen voor je vaccin. Als je de uitnodiging weigert of te laat reageert, dan gaat de uitnodiging naar iemand anders op de wachtlijst. Wil je toch op de reservelijst blijven staan? Dan dien je je opnieuw op te geven en je beschikbaarheden in te plannen op de QVAX-kalender. 

De QVAX-reservelijst wordt naast de reeds bestaande reservelijsten gebruikt van de 65-plussers en beroepsgroepen die VAXPO eerder aanlegde. Sta je al op √©√©n van deze lijsten? Dan kan je je gerust ook nog eens op QVAX registreren.  

Link: www.qvax.be

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave Dewachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd