Eerste 85-plussers krijgen uitnodiging voor vaccinatie in VAXPO

Vanaf 15 maart start VAXPO met het vaccineren van de 85-plussers van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. Vanaf maandag 8 maart valt hun uitnodiging in de bus. Voor wie niet zelfstandig in VAXPO kan geraken, en geen beroep kan doen op een mantelzorger, is er extra ondersteuning voorzien. De wijkteams en het callcenter staan klaar.

Na volgende week zullen zo goed als alle zorgprofessionals van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne hun eerste vaccin hebben gekregen. Na hen komen de 85-plussers aan de beurt. Vanaf maandag valt bij ruim 1.000 van hen de uitnodiging in de bus. We doen een oproep aan hun mantelzorgers, familie of vrienden om hen te ondersteunen bij het bevestigen van hun afspraak en het regelen van vervoer. De wijkteams en het callcenter staan klaar voor wie extra hulp nodig heeft.

Uitnodiging per post en via My eBox

Iedereen die uitgenodigd wordt, krijgt een brief in de bus. Op die brief staat een link en een code om de afspraak te bevestigen. De uitnodiging is ook beschikbaar via My eBox. Je krijgt een verwittiging per mail, op voorwaarde dat je jouw account eerst activeert. Dat kan door te surfen naar https://myebox.be/nl en in te loggen met je eID.  

Hulp bij vastleggen afspraak en vervoer 

We vragen aan mantelzorgers, familie of vrienden om de 85-plussers zoveel mogelijk te helpen bij het vastleggen van hun afspraak en het vervoer van en naar VAXPO. Als begeleider mag je mee naar binnen om het parcours te doorlopen. Heb je vragen of hulp nodig bij het bevestigen van de afspraak, dan kan je steeds terecht bij de medewerkers van de wijk- en dienstencentra, dicht in je buurt.

Heb je geen eigen netwerk en behoor je tot één van onderstaande groepen? Dan kan je een beroep doen op extra hulp en gratis vervoer. De taxisector werkte daarvoor samen met Kortrijk, Kuurne en Harelbeke een ophaalsysteem uit. Naast de verschillende vrijwilligers, stellen zich zo ook 28 taxi-exploitanten uit Kortrijk, Kuurne en Harelbeke met 53 wagens ter beschikking.

- Ik ben 85-plusser

Wanneer je je vaccinatiecode en afspraak hebt ontvangen, kan je je vervoer reserveren via het wijkteam en de wijk- en dienstencentra (je vindt de lijst op www.vaxpo.be) of door te bellen naar 056 244 000. Op basis van een beurtrol wordt een vrijwilliger of een taxichauffeur aangeduid die je thuis komt ophalen en je nadien terugbrengt naar huis. Medewerkers van VAXPO begeleiden je ter plaatse van de wagen naar het vaccinatiecentrum en terug.

- Ik ben rolstoel- of rollatorgebruiker

We vervoeren je met onze liftbus van en naar VAXPO. Reserveren kan ná ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging via het wijk- of dienstencentrum in je buurt of via het callcenter: 056 244 000.

Vrijwilligers

Intussen meldden ruim 1.600 vrijwilligers zich aan om hun steentje bij te dragen aan de vaccinatiecampagne in VAXPO. In de week van de vrijwilliger willen we hen allemaal nog eens extra bedanken voor hun enthousiasme en inzet.

Contact

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk, 0472 60 38 45

Alain Top, burgemeester Harelbeke, 0479 63 26 08

Francis Benoit, burgemeester Kuurne, 0486 24 83 64

Dave Dewachtere, voorzitter eerstelijnszone regio Kortrijk, 056 26 11 30

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen