Lucky Luke lookalike bezoekt eigen expo

Rutger Gret, beter bekend als The Dutch Lucky Luke, bezoekt de gratis expo "Lucky Luke in het diepe Zuiden". Als hij zijn hoed opzet en zijn sjaaltje om zijn nek knoopt, is de gelijkenis treffend. Hij is dan ook de officiële Lucky Luke lookalike voor België en Nederland. En zo geeft hij het startschot voor een veilige maar gezellige kerstvakantie waarbij je met je bubbel naar Kortrijk 1302 kan afzakken om je er even in de wereld van Lucky Luke te wanen.

  • jpg
  • jpg
  • jpg

Officiële Lucky Luke lookalike

Rutger Gret is een Nederlander die zich sinds enkele jaren de officiële lookalike van Lucky Luke mag noemen. Hij verdiepte zich al een tijdje in cosplay en zijn liefde voor strips deed hem beslissen om zich in Lucky Luke te verkleden. De gelijkenis is treffend en dat bleef ook niet onopgemerkt bij de uitgeverij van de stripreeks. Zo werd hij gevraagd om de officiële Lucky Luke lookalike voor Nederland en België te worden. Hij vertegenwoordigt de cowboy met hart en ziel en het is dan ook met veel plezier dat hij naar Kortrijk afzakt om de expo te bezoeken in Kortrijk 1302.

Wat is er mooier dan Lucky Luke himself te mogen ontvangen op de expo 'Lucky Luke in het diepe Zuiden'? Nu de cowboy zelf ook bevestigt dat de expo meer dan het bezoeken waard is, is er geen reden meer om in de kerstvakantie thuis te blijven. Geniet van deze gratis tentoonstelling! Axel Ronse, schepen van cultuur

De strip, de expo

De expo "Lucky Luke in het diepe Zuiden" maakt deel uit van het cultureel winteraanbod van Stad Kortrijk. In het nieuwste album ‘Een cowboy tussen het katoen’ erft Lucky Luke een katoenplantage in Louisiana. De cowboy wil de plantage overdragen aan de zwarte boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas. Een controversieel thema dat Achdé en Jul hebben verwerkt in een hilarisch stripavontuur. Aan de hand van storyboards, originele platen en archiefmateriaal gunnen de stripmakers je een blik op het creatieproces. De expo neemt je ook mee naar het diepe Zuiden van West-Vlaanderen. Morris, de schepper van de beroemdste cowboy in de stripwereld, werd in Kortrijk geboren en wordt nog steeds op handen gedragen door de inwoners. Wat is hun favoriete album? Wie zijn de personages die hun stempel op hen hebben gedrukt? Identificeren zij zich met de helden of eerder met de slechteriken? We stellen deze vragen aan een twintigtal fans uit het Texas van Vlaanderen.

Praktisch

De expo loopt nog tot en met zondag 3 januari 2021 in het Dormitorium, Kortrijk 1302

(telkens van 10 tot 17 uur, gesloten op maandag en op 24, 25, 31 december en 1 januari)

Gratis, reserveren verplicht via www.kortrijk1302.be

Win een strip

De strip "Een cowboy tussen het katoen" is te koop (€ 7,95) aan het onthaal van Kortrijk 1302, maar je kan er ook eentje winnen! Dankzij de Standaard Uitgeverij Strips mag Kortrijk 1302 maar liefst 30 strips weggeven. Hoe je er eentje kan bemachtigen, lees je op de facebook van Kortrijk 1302.

Favicon for drive.google.com Lees hier het volledig persdossier over de nieuwe strip "Een cowboy tussen het katoen" drive.google.com
Cover van album Lucky Luke, "een cowboy tussen het katoen", Achdé en Jul.
  • JPG
Cover van album Lucky Luke, "een cowboy tussen het katoen", Achdé en Jul.

De tentoonstelling is een samenwerking van Stad Kortrijk, Openbare bibliotheek Kortrijk en museum Kortrijk 1302 met Lucky Comics en Standaard Uitgeverij. Met dank aan de auteurs Achdé en Jul, de talloze fans en bruikleengevers Wim Bruynooghe, Industriemuseum Gent en vele anderen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL