Conservatorium sluit feestjaar af met opening nieuwe danszaal

Het Conservatorium sluit het jubileumjaar in schoonheid af. Alhoewel het jaar van de 150ste verjaardag (nog) niet gevierd kon worden met de geplande overzichtstentoonstelling en grootse slothappening, kan het Conservatorium nu met goed nieuws uitpakken. In het Groeningeheem wordt een splinternieuwe danszaal in gebruik genomen.

Nieuwe danszaal Conservatorium Kortrijk (copyright: Stad Kortrijk)
  • jpg
Nieuwe danszaal Conservatorium Kortrijk (copyright: Stad Kortrijk)

Het Conservatorium kampt al enkele jaren met een gebrek aan dansinfrastructuur. Dat houdt ook de groei van de dansafdeling tegen. In 2018 werd een eerste stap gezet naar uitbreiding met de realisatie van een danszaal in Muziekcentrum Track waar ook het Conservatorium zelf gehuisvest is. Maar op 1 december werd een belangrijke volgende stap gezet met een nieuwe danszaal in het Groeningeheem aan de Passionistenlaan.

We zijn bijzonder trots dat we de nieuwe danszaal eindelijk kunnen voorstellen. Alles is er aanwezig om aan de huidige noden van zowel klassieke als hedendaagse dans te voldoen. Er is een speciale, verende vloer aangelegd. Er is een zaalbrede spiegelmuur en er zijn mobiele barres. Kortom, een prachtige, volwaardige dansinfrastructuur om al dansend te blijven doorgaan. Erik Desimpelaere, directeur Conservatorium Kortrijk

 

Hotspot voor dans

Met deze nieuwe zaal investeert Stad Kortrijk in het Groeningeheem als hotspot voor danseducatie in Kortrijk. Het Conservatorium wil er niet alleen zelf lessen aanbieden, maar ook inzetten op complementaire samenwerkingen met andere partners voor danseducatie (Passerelle, Polydans) op dezelfde site. Zo wil men de ontwikkeling van zowel klassiek als hedendaags danstalent alle kansen geven. Een eerste samenwerking staat op het programma in de krokusvakantie van 2021. Het Conservatorium organiseert er samen met Passerelle een dansstage.

 

Stad Kortrijk wil in de toekomst nog verder investeren in de infrastructuur van het Groeningeheem als hotspot voor danseducatie.

Ook voor het Conservatorium was 2020 een atypisch jaar. De geplande festiviteiten rond 150 jaar Conservatorium dienen we even uit te stellen, maar we zijn hoopvol voor de toekomst. Met deze spiksplinternieuwe danszaal breiden we de capaciteit uit en geven we ademruimte aan het Conservatorium om nog verder te groeien!  Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL