Kortrijk Studentenstad lokt studenten uit hun kot met decembermarathon

Kortrijk Studentenstad motiveert studenten om in december niet in hun kot te blijven, maar de gezonde buitenlucht op te zoeken en coronaproof een marathon te wandelen of lopen. Elke student die de afstand in één of meerdere dagen aflegt en hiervan screenshots uit een loopapplicatie kan voorleggen, wordt beloond met een sportwaardebon. De tien studenten die de langste afstand afleggen, krijgen een extra prijs.

Kortrijk Studentenstad vzw motiveert studenten om te bewegen
  • jpg
Kortrijk Studentenstad vzw motiveert studenten om te bewegen

In een atypisch academiejaar gaan studenten op zoek naar alternatieven om hun studententijd door te brengen. Gelukkig zijn de studentenclubs creatief door online activiteiten te organiseren voor hun leden. Zo deden meerdere clubs al een online cantus en het Senioren Konvent Kortrijk deelde zelfs survival-corona-boxen uit. Kortrijk Studentenstad vzw zette dan weer drie online studentenquizzen op het getouw en organiseert nu ook een activiteit om studenten uit hun kot te lokken.

Individuele marathon

In december worden de studenten aangemoedigd om elk individueel een marathon te wandelen of te lopen. Dat hoeft natuurlijk niet op één dag te gebeuren. De studenten krijgen de hele maand december de tijd. Eenmaal de studenten de volle 42,195 km hebben verzameld en dit kunnen bewijzen aan de hand van een sportapp zoals Strava, ontvangen ze een sportief geschenk (waardebon Decathlon €10). De tien studenten die de meeste kilometers op de teller verzamelen, ontvangen zelfs een waardebon van €50!

Daarnaast ligt er nog een extraatje te wachten op studenten die creatief omspringen met deze uitdaging. Wie een leuke figuur wandelt of loopt, maakt kans op een extra prijs. Zo kan het bijvoorbeeld een idee zijn om een parcours te lopen in de vorm van een bierflesje of een woord. De leukste inzendingen worden gepost op de Facebookpagina van Kortrijk Studentenstad.

Er werd ondertussen ook een Strava-club aangemaakt onder de naam 'Kortrijk Studentenstad'. Zo kunnen studenten elkaar volgen en motiveren om de uitdaging aan te gaan.

Onze studenten beleven een ongewoon academiejaar. Niet alleen moeten ze momenteel al hun lessen digitaal volgen, ook hun buitenschoolse activiteiten spelen zich voorlopig grotendeels online af. Het blijft belangrijk om ook te blijven bewegen. Met dit ludiek initiatief willen we studenten aanmoedigen om uit hun kot te komen en de frisse buitenlucht op te snuiven. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Kortrijk Studentenstad vzw is een samenwerking van de studentenvoorzieningen van VIVES, Howest, KU Leuven Campus Kortrijk Kulak en UGent Campus Kortrijk, samen met Stad Kortrijk.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL