Nieuwe uitbraak in Ter Melle leidt tot opening van tweede covidafdeling

Sinds de start van nieuwe testrondes bij personeel en bewoners stelden we helaas tientallen besmettingen vast. De covidafdeling in Sint-Jozef werd opnieuw opgestart en telt nu 33 bewoners.

Stockbeeld coronatest
  • jpg
Stockbeeld coronatest

De laatste tests brachten nieuwe besmettingen aan het licht:

  • In totaal zijn er nu bij Zorg Kortrijk 69 bewoners met een besmetting, daarvan zijn er 9 mensen met symptomen waarvan er 3 in het ziekenhuis zijn opgenomen.
  • De grote meerderheid van de besmette bewoners voelt zich op vandaag nog goed, maar de situatie is op vlak van besmettingen nu al veel ernstiger dan tijdens de eerste coronagolf bij Zorg Kortrijk.

In Ter Melle is er een grote uitbraak, zowat de helft van de bewoners blijkt inmiddels besmet te zijn.

  • Er waren reeds 20 bewoners opgenomen vanuit Ter Melle in de covidafdeling van Sint-Jozef.
  • Deze morgen hebben we 35 bijkomende besmettingen vastgesteld onder de bewoners van Ter Melle.

Dit grote aantal besmette bewoners kunnen we niet blijven opvangen in de covidafdeling van Sint-Jozef. Daarom openen we een tweede covidafdeling in Ter Melle waar ook een 30-tal mensen terecht zal kunnen. Ter Melle wordt gesloten voor alle bezoek, noodgedwongen organiseren we terug raambezoeken. Vanaf morgen wordt dienstencentrum De Kolleblomme, grenzend aan woonzorgcentrum Ter Melle, ook gesloten. Gezien het strikte testbeleid en de strenge veiligheidsmaatregelen onder het personeel, vermoeden we dat besmette bezoekers aan de basis liggen van de uitbraak.

In onze andere woonzorgcentra beperken we het bezoek tot één vaste bezoeker. We kunnen niet ingaan op de suggestie van de Vlaamse overheid om knuffelcontacten toe te laten, laat staan dat we mantelzorgers kunnen laten inslapen in de woonzorgcentra zelf. Nog meer dan tijdens de eerste coronagolf is het nu alle hens aan dek om onze kwetsbare bewoners te beschermen. Alle veiligheidsvoorschriften voor bezoekers blijven van kracht: handen ontsmetten, afstand houden en correct en altijd gebruiken van een mondneusmasker. Dit aangevuld met een aanbod sneltesten voor bezoekers, om zoveel mogelijk bezoek door besmette familieleden te kunnen vermijden.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL