Buitensportkleedkamers Lange Munte staan er tegen de zomer

Iedereen die de containerkleedkamers op SC Lange Munte de laatste jaren gebruikte, weet dat die tot op de draad versleten zijn. Voetballers, cricketspelers en andere buitensporters zullen ongetwijfeld heel verheugd zijn om te horen dat de bouw van de nieuwe kleedkamers van start gegaan is en dat de nieuwe kleedkamers tegen de zomer van volgend jaar afgewerkt zullen zijn. 

Sportseizoen ’21-’22 gaat van start met nieuwe kleedkamers

Dit dossier werd reeds aangekondigd maar werd bewust teruggetrokken door het stadsbestuur en opnieuw gegund. Initieel was enkel de eerste fase goedgekeurd, namelijk 6 kleedkamers, maar de nood was groter. Daarom worden nu fases 1 en 2 gecombineerd en onmiddellijk in een eindplooi gelegd met de bouw van 10 kleedmakers.

De oude containerkleedkamers werden in 2008 geplaatst als tijdelijke oplossing. Meer dan 10 jaar van intens gebruik hebben hun sporen nagelaten waardoor een definitieve bouw niet langer meer op zich kon laten wachten. De werken vingen deze maand aan met de funderingswerken. Volgende maand zouden die moeten afgerond zijn, waarna de metselwerken aansluitend plaatsvinden. De afbraak van de containerkleedkamers is voorzien voor mei. Waarna in een laatste fase de omgevingsaanleg wordt opgestart met onder andere de aanleg van een verharde draaicirkel om de logistiek bij grote evenementen op SC Lange Munte te vergemakkelijken. De werken zullen ten laatste tegen het zomerbouwverlof afgerond zijn waardoor de clubs vanaf seizoen ’21-’22 gebruik kunnen maken van de nieuwe kleedkamers.

10 groepskleedkamers en een dakterras

Wat zal er nu precies voorzien worden in deze nieuwe bouw? De hoofdbrok van de bouw zijn de 10 grote kleedkamers die tot 20 sporters kunnen ontvangen. Elke kleedkamer wordt voorzien van douches. Voor de warmwaterproductie wordt een zonneboiler geïnstalleerd, aangevuld met een gasboiler ter ondersteuning van de piekmomenten. Er komen ook 3 scheidsrechterkleedkamers. In het deel dat het verst ligt van het hoofdgebouw komen dan de bergingsruimtes voor het sportmateriaal en voor de onderhoudsmachines van de sportdienst.

Langsheen de gevel van het gebouw aan de straatkant wordt een fietsenstalling voorzien. Aan de voorkant van de gevel komt een luifel waardoor een overdekte buitenruimte wordt gecreëerd die dienst zal doen als uitkijkplek op de sportvelden. Er komen daar ook lange zitbanken en afspuitstanden. Als klap op de vuurpijl zal ook een buitenterras gerealiseerd worden op het dak van de kleedkamers dichtst bij het sportcentrum. Dit terras sluit mooi aan op de cafétaria Extra Time.

'Eindelijk’ is het eerste woord dat in me opkomt. Dit is een dossier waarbij ik al heel lang aan de kar trek. Opluchting en tevredenheid overheersen bij mij omdat ik persoonlijk weet hoe broodnodig deze kleedkamers zijn. Ondertussen heb ik al mijn voetbalschoenen aan de haak gehangen, maar toen ik nog speelde voor de Rotte Kiwi’s in de schepen Byttebier competitie heb ik ook veel gebruik gemaakt van de containerkleedkamers. Een begrip in Kortrijk. We blijven dus verder investeren in de Kortrijkse sportaccommodatie, dit keer voor een bedrag van € 2.600.000 De materiaalkeuze van de kleedkamers ligt in de lijn van de materialen die gebruikt werden voor de andere gebouwen op SC Lange Munte. De bouw zal dus mooi geïntegreerd zijn in het sportcomplex en zal ook geen impact hebben op de evenementen die hier doorgaan zoals Alcatraz en Kamping Kitsch. De komst van het buitenterras op het dak is een heel leuk extraatje voor de supporters met een dorstige keel en zal sfeer en gezelligheid creëren op de Lange Munte. Arne Vandendriessche, schepen van Sport 

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL