Chiro ’t Stratje krijgt oplossing voor ruimtevraag en neemt intrek in lokalen van site ‘Den Bouw’

Zowel Chiro ‘t Stratje als KLJ Bellegem kenden de laatste jaren een enorme groei in ledenaantal, respectievelijk 25% en 100% tegenover vorige werkingsjaren. Door de vele bezoekers volstonden de gedeelde lokalen in OC De Wervel niet meer voor het organiseren van een kwaliteitsvolle werking. Met de komst van Jeugdtheater Scherven en de lokale harmonie barst OC De Wervel figuurlijk uit zijn voegen. In de site ‘Den Bouw’ vinden Stad Kortrijk en de verenigingen nu een oplossing.

Leiding Chiro 't Stratje Bellegem
  • jpg
Leiding Chiro 't Stratje Bellegem

Na overleg met de eigenaar wordt de site de nieuwe uitvalsbasis voor Chiro ’t Stratje. Deze nieuwe locatie, gelegen in de Bellegemstraat, voldoet ruim voor een kwaliteitsvolle jeugdwerking, inclusief het opslaan van hun vele spelmaterialen. Om het gebouw gebruiksklaar te krijgen als jeugdbewegingslokaal moeten nog een aantal kleine aanpassingswerken gebeuren. De Chiro is bereid deze werken zelf te laten uitvoeren en op te volgen. Stad Kortrijk voorziet een investeringstoelage van 25.000 euro. De intrek en start van de jeugdwerking op de site is voorzien voor april 2021.

Door de verhuis van de jeugdvereniging krijgen de blijvende organisaties in OC De Wervel meer ademruimte. De vrijgekomen lokalen worden herverdeeld onder KLJ Bellegem, Jeugdtheater Scherven en Muziekvereniging Bellegem.

Opstap naar definitieve vestiging

‘Den Bouw’ is een kwaliteitsvolle maar tijdelijke vestiging voor Chiro ’t Stratje. De jeugdwerkvereniging maakt voor maximaal 9 jaar gebruik van de site. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Met het masterplan Jeugdlokalen wil Stad Kortrijk de best mogelijke jeugdlokalen voorzien, aangepast aan elke jeugdwerking. Hiervoor worden locatie-onderzoeken door JC Tranzit en de stedelijke vastgoedbeheerder uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er momenteel geen bestaand gebouw is dat volledig voldoet aan de noden van Chiro ‘t Stratje. Er wordt daarom een nieuwbouwproject voorbereid dat voldoet aan de huidige en toekomstige noden van de jeugdwerking en dat vlot en veilig bereikbaar is voor de Bellegemse jeugd. De concrete uitvoering van dit project is voorzien in de volgende legislatuur, de voorbereiding is nu reeds bezig.

Bellegem heeft een heel sterk verenigingsleven, altijd al gehad. Met 24 socio-culturele verenigingen en 5 jeugdverenigingen in Bellegem is OC De Wervel dan ook druk bezocht en gebruikt. Ik ben blij dat voor de komende jaren een oplossing is gevonden voor Chiro ’t Stratje. Stephanie Demeyer, schepen van Deelgemeenten en OC's

Contact:

Jelle Stragier, ondersteuner Jeugdlokalen JC Tranzit, 0498 39 56 74

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL