Autovrije Zondag XL

Grote groepen mensen samenbrengen is in coronatijden uit den boze. Daarom krijgen we dit jaar geen klassieke programmatie op Autovrije Zondag. Wat krijg je dan wel? Een schitterende fietsroute doorheen Kortrijk en deelgemeenten. En dat zowel op zaterdag 19 als zondag 20 september, telkens tussen 13 en 18 uur.

Autovrije-Zondag-20-FB-omslag.jpg
  • jpg

Fietseluren

Fietseluren is een stripavontuur op de fiets (of te voet) voor jong en oud. Net zoals in een stripboek beleef je tijdens de fietstocht van fietseluren dolkomische avonturen. Jij bent als fietser (of wandelaar) het hoofdpersonage. Op ludieke wijze ontdek je de mooiste plekjes in de stad. Van sommige wist je misschien zelfs niet dat ze bestonden. Passeer langs weides en bossen en fiets letterlijk door je stripboekstad. Onderweg ontdek je waarom jouw stad net nu de kluts kwijt is. De gekste taferelen zullen jouw eigen verhaal compleet maken.

Registratie verplicht

Om alles in goede banen te kunnen leiden, kan je enkel deelnemen aan Fietseluren na registratie. Dat doe je op de website www.kortrijk.be/autovrije-zondag. Je geeft er aan of je de volledige fietstocht zal afleggen, of je kiest voor de noordelijke of zuidelijke lus. Iedereen kan starten vanuit zijn eigen buurt of deelgemeente (Startpunten: Schouwburg Kortrijk, OC De Vonke, OC Kooigem, OC De Wervel, OC Marke, OC Aalbeke, OC De Troubadour). Ook dat zal je online moeten ingeven. Nog een reden waarom registratie noodzakelijk is: aan het eind van de fietstocht ontvangt elke bubbel het stripavontuur ook nog eens op papier.

Coronaproof

Fietseluren wil een coronaproof evenement zijn en werkt daarom met tijdslots om de vertrekkende groepen wat te spreiden. Bovendien kan je op verschillende plaatsen starten. Verder is er ook eenrichtingsverkeer op het parcours. Dat wil zeggen dat iedereen in dezelfde richting fietst. Het parcours bevat geen kruisingen. Social distancing wordt zo gegarandeerd van start tot finish. Trommel dus maar je bubbel op en fiets (of wandel) samen deze geweldige tocht.

Om de gekende redenen worden alle deelnemers verzocht om een mondmasker te dragen bij de start- en aankomstlocaties. Vermijd ook zeker samenkomsten langs het parcours. Even afstappen voor een kiekje voor je Instagram of een drankje met je bubbel bij de lokale horeca kan uiteraard wel.

Win een fiets!

Op je startlocatie ontvang je een deelnameformulier voor een wedstrijd. Uit alle deelnameformulieren zal één winnaar geselecteerd worden. Die ontvangt een nieuwe fiets ter waarde van €400.

Autovrije Zondag

De fietstocht van Fietseluren kan je afleggen op zaterdag 19 en zondag 20 september. Enkel op zondag 20 september zal het stadscentrum ook effectief verkeersvrij zijn. Wil je naar jaarlijkse gewoonte de straat veroveren? Dat kan! Maar doe het enkel met je bubbel en vermijd dus samenkomsten.

Autovrije zondag is de jaarlijkse hoogdag van de duurzame mobiliteit. Overal in Europa worden de straten in de steden die dag het exclusief terrein van de voetgangers en de fietsers. Ondanks corona slagen we er met fietseluren in een aantrekkelijk programma in elkaar te boksen op maat van het gezin met de bubbel. En dit zowel op zaterdag als op zondag. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit

Het volledige programma vind je op https://www.kortrijk.be/autovrije-zondag

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL