WONDER Creativity Festival schiet uit de startblokken

WONDER is het festival dat creatief talent uit heel België samenbrengt in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk UNESCO City of Design, van 17 oktober tot 3 november.

Na een zeer succesvolle editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert het designfestival een nieuw ambitieus programma. WONDER brengt dit jaar op 28 locaties meer dan 50 exposities en installaties van 300 ontwerpers of artiesten, meer dan 25 bedrijven en ook heel wat betrokken onderwijsinstellingen, artistieke en jeugdorganisaties.

 

WONDER fungeert zo als uniek en zeer divers platform voor samenwerking en brengt een ode aan creativiteit en innovatieve ideeën. WONDER inspireert en nodigt bezoekers uit om samen de toekomst met lef en kleur vorm te geven.

Ik vind het fantastisch dat we hier met WONDER allemaal creatieve problem solvers samenbrengen uit onze regio, uit Vlaanderen en de wereld. Het zijn allemaal helden van goed ontwerp. Ze brengen zuurstof in onze stad, in onze economie en ons leven. 11.000 bezoekers vorig jaar, liefst 6.000 meer dan het jaar voordien. En ik ben ervan overtuigd dat het er dit jaar nog meer worden, want er zijn nog meer getalenteerde ontwerpers en artiesten aanwezig, nog meer installaties en exposities, en nog meer locaties waar al die eindeloze creativiteit te zien is. Ruth Vandenberghe, schepen van stadsmarketing en toerisme

WONDER praktisch

WONDER is open van donderdag 17 oktober tot en met zondag 3 november. Telkens open van donderdag tot en met zondag (maandag, dinsdag en woensdag gesloten).

Meer info: https://wonderkortrijk.be

Extra voor pers

Favicon for drive.google.com Foto's Jeroen Verrecht - Google Drive drive.google.com

Copyright foto's: Jeroen Verrecht

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL