Magdalenastraat vanaf vanavond terug open voor verkeer

Op vrijdagavond 4 oktober gaat de Magdalenastraat en de ventweg west (kant Kortrijk Weide) terug open. De Beheerstraat wordt, zoals voorheen, opnieuw eenrichting. Prioriteit wordt nu gegeven aan de afwerking van de oostelijke ventweg en bijhorende fiets-en voetpaden, heraanleg van de Zandstraat en Minister Vanden Peereboomlaan/Kongoweg.

Herstelde verkeerssituatie Magdalenastraat en Beheerstraat

De Beheerstraat wordt, zoals voorheen, opnieuw eenrichting. Twee ventwegen verbinden de Magdalenastraat met de R36 richting Kortrijk Weide. Ze vormen de aansluiting tussen de Magdalenastraat en de R36. Zo kan je gemakkelijk de R36 op- en afrijden. 

Een van de belangrijkste verkeersknooppunten in onze stad is nu volledig operationeel, wat een aanzienlijke vooruitgang betekent op alle fronten. Het verkeer verloopt vlotter én veiliger voor álle weggebruikers. Nu richten we ons op het vervolg: de Appeltuin, de Stationsboulevard en de omgeving van Panorama. Onze oprechte dank gaat uit naar de bewoners en ondernemers in de buurt voor hun geduld en begrip. Axel Weydts, schepen van Openbare Werken

Ventweg kant Kortrijk Weide

De ventweg kant Kortrijk Weide is ook open voor verkeer
Van Kortrijk Weide (R36) naar de Magdalenastraat: Je kan de ventweg gebruiken vanaf 4 oktober ‘s avonds. Richting Panorama kan je door de tunnel. 

Ventweg kant Kortrijk Centrum

De ventweg kant Kortrijk Centrum is nog niet open voor verkeer
Van de Magdalenastraat naar Kortrijk Weide (R36): tot de oostelijk ventweg (kant Conservatoriumplein) open is, gebruik je de paarse omleiding. Rijd via de Beheerstraat en de Burgemeester Nolfstraat naar de R36. 

Van Kortrijk Centrum of vanuit Magdalenapark naar rotonde Panorama

Je rijdt de R36 op richting Kortrijk Weide. Aan het rondpunt aan zwembad LAGO keer je om. Je rijdt dat stukje R36 terug en door de tunnel naar Rotonde Panorama. 

Gebruik best zo veel mogelijk de tunnel tussen Rotonde Panorama en Kortrijk Weide. 

omleiding-werken-appeltuin-oktober-2024.png
  • png

Volgende fases

Om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, wordt de volgorde van de werken aangepast. We geven prioriteit aan de afwerken van de Zandstraat. De busbaan bij de Tolstraat (boven de parking) verschuift naar het einde van de werken.

In de tweede helft van oktober starten de werken aan Zandstraat Oost (kant Conservatoriumplein). De busbaan boven de tunnel wordt half oktober aangelegd. Als de busbaan klaar is kan je als voetganger of fietser deze weg gebruiken om de werfzone te doorkruisen. Deze werken duren tot eind dit jaar.

De werken aan de Minister Vanden Peereboomlaan en de Kongoweg starten 2 maanden vroeger dan voorzien. De heraanleg gaat van start in november en duurt ongeveer vier maanden. Zonder slecht weer of onvoorziene situaties, zal dit klaar zijn in februari. Tijdens de kerstvakantie liggen de werken even stil.

Appeltuin station (c) Kortrijk
  • jpg
Appeltuin station (c) Kortrijk

Meer info over de aangepaste planning vind je op www.kortrijk.be/appeltuin

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL