Burgerbudget wint bronzen Athena-prijs voor lokale burgerparticipatie

De ‘Athena-prijs voor lokale burgerparticipatie’ beloont de beste participatieprojecten van lokale overheden in het hele land. Kortrijk behaalde een bronzen medaille voor het project Burgerbudget.

G1000, De Wakkere Burger en Citoyenneté & Participation bundelden de krachten om initiatieven in de kijker te zetten die nieuwe vormen van burgerparticipatie uitproberen. Ze reikten deze week de allereerste Athena-prijs voor lokale burgerparticipatie uit. De prijs beloont projecten die zich onderscheiden door hun inclusieve, innovatieve aanpak en tastbare impact op het terrein.

Maar liefst 53 steden en gemeenten dienden een project in. Een professionele jury maakte op 24 september de winnaars bekend. De stad Gent won de eerste prijs in de categorie van steden met meer dan 45.000 inwoners dankzij haar innovatieve wijkbudgetten. Mechelen behaalde de tweede plaats met het project Burgerpanel. Kortrijk mocht mee op het podium met het project Burgerbudget. Asse en Olen wonnen respectievelijk in de categorieën van middelgrote en kleine gemeenten.

Dit is een belangrijke erkenning voor de stad die het mogelijk maakt dat Kortrijkzanen hun idee kunnen uitvoeren. Dit is de way to go. Door het Burgerbudget geven we de inwoners vleugels en bouwen we samen aan een creatieve en dynamische stad.    Ruth Vandenberghe, eerste schepen bevoegd voor Participatie
Burgerbudget (c) Kortrijk
  • jpeg
Burgerbudget (c) Kortrijk

Meer info: www.kortrijk.be/burgerbudget

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL