Spectaculaire fonteinshow opent Leietuin bij verlaagde Leieboorden

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens is nu ook de tweede verlaagde zone klaar. De Kasteel- en Dolfijnkaai kregen een wandelboulevard met verlaagde tuin en ruimte voor sfeervolle terrasjes. Op zaterdag 14 september vindt vanaf 16 uur het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrassen.

Unieke verlaagde tuin aan de Leie

De Dolfijnkaai-Kasteelkaai kreeg eenzelfde sfeer en kwaliteit als de reeds verlaagde Leieboorden aan de Broelkaai en Handboogstraat. Door ook hier te kiezen voor éénrichtingsverkeer voor auto's, ontstaat meer ruimte voor groenterrassen en verblijfsruimte. Met de heraanleg zet de stad volop in op groen en ontharden. Zo kreeg de Kasteelkaai een verlaagde tuin van 1.000 m² groot. Er ontstaat een unieke publieke ruimte dicht bij het water én met zicht op de pleziervaartboten aan de overzijde. Rondom de tuin zijn er trappen en zitelementen waar je kan verpozen. Niet minder dan 480.000 kasseistenen werden vakkundig geplaatst door het team van aannemer Stadsbader. Wie wil, kan de koelte opzoeken onder één van de 49 bomen. Aan de kant van de Reepkaai komen er nog eens 20 extra bomen. Op de Dolfijnkaai-Kasteelkaai is er heel wat ruimte voor gezellige terrasjes

Timing

De werken gingen exact 1 jaar geleden (op 18 september 2023) van start. De Reepkaai wordt nog verder afgewerkt. Aan die kant komt ook een ponton waar bootjes kunnen aanmeren. Het einde van de wegeniswerken is voorzien eind oktober, de beplanting komt er tegen eind november. Net zoals het eerste deel van de verlaagde Leieboorden werkte de stad samen met het ontwerpbureau van Michel Desvigne. De werken werden uitgevoerd door Stadsbader NV en kostten € 5.170.031,2.

Fonteinshow op zaterdag 14 september

Op zaterdag 14 september vindt vanaf 16 uur het openingsfeest plaats met animatie, muziek met dj 2kg Hoofdvlees, buitenbars en terrassen. Wie weet, bemachtig je een gratis ijsje of boule de Berlin. Om 19 uur is er de officiële inhuldiging, gevolgd door een spectaculaire fonteinshow die om 20.20 en 22 uur herhaald wordt. Na de speeches is er een gratis receptie (tot de start van tweede fonteinshow om 20.20u).

OIP.jpeg
  • jpeg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL