Nieuwe start voor de gemeenteschool in Kortrijk: Welkom KOlibrie!

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en daarmee krijgen de gemeentelijke basisscholen in Kortrijk een nieuwe identiteit. Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als “Gemeenteschool KOlibrie”. De rebranding wordt gevierd met een grote kinderstoet!

Vanaf nu gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem samen door het leven als Gemeenteschool KOlibrie. Deze rebranding, het resultaat van een intensief intern traject, weerspiegelt de hernieuwde missie en kernwaarden van de school. De feestelijke onthulling van de nieuwe naam wordt gevierd met een grote kinderstoet door de stad, onder het motto ‘De gemeenteschool laat van zich horen’.

KOlibrie, met afdelingen in zowel Kortrijk als Kooigem, is trots op haar unieke locaties. De school aan het Halenplein in Kortrijk ligt in een charmante, dorpsachtige omgeving, omringd door gezellige handelszaken en grenzend aan het Blauwe Poort-park. Naast de speelplaats wordt dit park gebruikt als extra speeltuin voor de kinderen. De afdeling in Kooigem is gelegen aan het idyllische Kooigemplaats. Hier kunnen de kinderen tijdens de speeltijd genieten van de natuur en ravotten op het dorpsspeelplein. In Kooigem speelt de school ook een verbindende rol in de dorpsgemeenschap. Beide afdelingen werken met graadsklassen, een aanpak waarbij jongere en oudere leerlingen samen leren en elkaar ondersteunen.

Voor het eerst in de geschiedenis van onze school hebben leerlingen, directie en leerkrachten samen een nieuwe naam gekozen. Het resultaat van een intensief intern traject. Ik ben blij dat de gemeenteschool van zich laat horen! Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs
De beginletters van de nieuwe naam staan voor de afdelingen in Kortrijk en Kooigem. De kolibrie, een kleurrijke en unieke vogel, symboliseert dat kinderen op onze school hun eigen kleurrijke persoonlijkheid mogen hebben. In een omgeving vol warmte en verbondenheid kunnen ze groeien en hun talenten ontdekken. Zo helpen we hen om hun vleugels te spreiden en hun eigen weg te vinden. Els Heytens, directeur gemeenteschool KOlibrie
Gemeenteschool KOlibrie logo
  • png
Gemeenteschool KOlibrie logo

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL