Nieuwe sportvloer in SC Ter Biezen voor Bissegemse sportclubs

Het nieuwe sportseizoen in SC Ter Biezen kan onder de beste omstandigheden van start gaan dankzij de aanleg van een nieuwe sportvloer. Vochtproblemen onder de vorige houten vloer noodzaakten een onvermijdelijke renovatie.

De firma Nijha B.V. Nederland voerde de werkzaamheden uit voor een kostprijs van €180.000. De renovatie startte op 1 juli, op 16 augustus werd de zaal voor het eerst in gebruik genomen.

Kwalitatieve Sporttechnische Vloer

Bij de keuze voor de nieuwe sportvloer werden verschillende aspecten in overweging genomen:

  • Levensduur: De vloer gaat 30 jaar mee, met een toplaag die na 10 jaar eenvoudig vernieuwd kan worden.
  • Demping en comfort: Uitmuntende demping en comfort, wat de blessureveiligheid verhoogt en geschikt is voor alle soorten sporten.
  • Uniform balstuitgedrag en akoestische Isolatie
  • Duurzaamheid: De vloer bestaat voor 73% uit gerecycled materiaal en is volledig recycleerbaar.

Volleybal als hoofdsport

Na recente investeringen in volleybal was deze renovatie noodzakelijk. De lokale club Bidavo, die de meeste trainings- en wedstrijduren in de accommodatie beheert, kan nu weer in de beste omstandigheden sporten. Ze spelen competitie op hoog niveau met ploegen in oa 1e nationale, 2e provinciale, 3e provinciale en 4e provinciale. De recente investeringen omvatten:

  • Scorebord (augustus 2022): €5.760
  • Mobiele tribunes voor 80 personen (augustus 2024): €14.385
  • Nieuwe volleybalnetten en palen (augustus 2024): €4.821

Naast volleybal profiteren ook andere sporten van de gerenoveerde site, zoals KMVV minivoetbal, jeugd futsal competitie KVK, voetbalclub KRC Bissegem, indoor tennis en de vele sportkampen van Sport Kortrijk.

Polyvalente belijning

Het volleybalhoofdveld blijft decentraal liggen, maar is nu beter zichtbaar door de nieuwe belijning voor volleybal, badminton, basket, handbal en tennis. . De volgende belijningen zijn voorzien:

1 decentraal volleybalveld en 3 breedtevelden met jeugdwedstrijdbelijningen.7 badmintonterreinen.1 basketbal hoofdterrein in de lengte en 3 jeugdterreintjes in de breedte.1 handbalveld met extra belijning voor minivoetbal.1 tennisterrein.

Met deze verbeteringen is SC Ter Biezen klaar voor een nieuw sportseizoen vol activiteiten en wedstrijden.

Half januari kregen wij te horen dat de problemen aan onze oude vloer zouden opgelost worden door deze volledig te vervangen. Een verrassende maar zeer welkome beslissing. We kregen een ingekleurd hoofdveld, meteen een behoorlijke meerwaarde voor onze sport. Er kwam klaarheid in de wirwar van belijningen door een goede keuze van kleuren en positionering van de velden. We zijn de stedelijke diensten uiterst dankbaar om naar ons te luisteren. Het is voor onze Bissegemse volleybalclub Bidavo een formidabele verbetering. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog eens de lang verwachte meer comfortabele tribunes, een opsteker voor onze supporters.  Francis Tanghe, voorzitter volleybalclub Bidavo
De competities van veel indoorclubs starten weer en we zijn dan ook verheugd dat onze Bissegemse damesvolleybalclub Bidavo hun ambities kracht zal kunnen bijzetten met deze volledige nieuwe top sportvloer. Met deze investering geven we een duidelijk signaal dat onderhoud van onze bestaande sportinfrastructuur minstens even belangrijk is als het openen van nieuwe sportaccommodaties. Wouter Allijns, schepen van Sport

  

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL