Kom naar de Septemberbraderie en win een Tesla

Op 6, 7 en 8 september vindt naar jaarlijkse gewoonte de Septemberbraderie plaats. De braderie kent sinds enkele jaren een enorme opleving. Het is het ideale moment om koopjes te scoren in het centrum van de stad.

Kom je shoppen in Kortrijk? Dan kan je op zaterdag ook genieten van optredens. The Green Onions vieren er hun 20-jarig jubileum. Op zondagochtend viert de stad 80 jaar bevrijding. Er vindt dan een parade plaats met legervoertuigen. Er is het hele weekend ook animatie met een kinderkermis, springkastelen en leuke straatmuzikanten. En er is meer: bij meer dan 100 handelaars maak je kans om een Tesla te winnen als je er voor minstens € 50 winkelt. 

Iedereen kent de Zomerbraderie, maar ook de Septemberbraderie groeit en bloeit weer, dat was te zien aan de bezoekerscijfers van de voorbije edities. Het wordt sowieso een goedgevulde braderie die opnieuw zeer veel volk naar de binnenstad zal lokken. Net zoals bij de vergroening van het winkelwandelgebied zetten we extra hard in op beleving met een topprogrammatie. We combineren leuke koopjes en gezellige kraampjes met uitgebreide kinderanimatie, sterke muziekoptredens en een heuse parade om 80 jaar Bevrijding te vieren. Zo is er voor elke Kortrijkzaan en bezoeker wat wils en geven we onze lokale handelaars een duwtje in de rug. Wouter Allijns, schepen van Ondernemen

Kleur en win

Haal je kleurpotloden, stiften, verf, stempels, collagemateriaal … tevoorschijn en doe mee aan de spannende kleurwedstrijd tijdens Zomer in Kortrijk! Op maandag 9 september worden de laatste winnaars geloot. Zij ontvangen een goodiebag gevuld met producten en activiteiten van Kortrijkse organisaties.

20 jaar Green Onions

Dit jaar staan de Green Onions twintig jaar op de planken. Dat vieren ze met een gratis optreden tijdens de septemberbraderie. Zak op zaterdag 7 september zeker af naar de Grote Markt en geniet van deze legendarische band. De Green Onions worden voorafgegaan door de talentvolle support band The Black Gasolines, eveneens talent van eigen bodem.

18u45 – 19u45: The Black Gasolines

20u30 – 22u30: The Green Onions

80 jaar Bevrijding van de Tweede Wereldoorlog

Dit jaar vieren we 80 jaar Bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Kortrijk. De stad ging op zoek naar getuigen, bundelde hun verhalen in een lijvig magazine en stippelde een stadswandelroute uit langs de meest markante plaatsen met o.a. twee bijzondere AR-belevingen. De plechtige herdenking van de Bevrijding vindt plaats op zondag 8 september. Om 9.45 uur vertrekt een optocht met prominenten vanaf het stadhuis naar het oorlogsmonument op de Grote Markt. Daar vindt een bloemenneerlegging plaats door de burgemeester en Vaderlandslievende vereniging, ondersteund door enkele hymnes. Omstreeks 10.20 uur trekt de stoet verder naar de Broeltorens via de Leiestraat. De stoet krijgt onderweg begeleiding van 30 militaire wagens en 6 fietsen uit WOII, de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke, Harmonie Bellegem, Harmonie Rollegem, Muziekvereniging Marke, Field Marshall Haig's Own Pipes & Drums en Ypres Surrey Pipes & Drums. Aan het oorlogsmonument ter hoogte van de Broeltorens vindt opnieuw een bloemenneerlegging plaats met huldemoment. Het einde is voorzien omstreeks 12.30 uur. 

Win een Tesla via Swave

Shop voor € 50* in Kortrijk, scan je kassatickets via de Swave-app en maak kans om een Tesla te winnen! Bovendien krijg je bij iedere aankoop een gratis consumptie in de horeca. Download nu de Swave-app, geniet van gratis consumpties en misschien win je wel een Tesla! De actie loopt door t.e.m. 3 november. De uitreiking van de winnaar volgt op koopzondag 1 december om 17 uur in K in Kortrijk.

(*Elk kassaticket bij een deelnemende handelaar van minstens € 50 kan ingescand worden en geldt als extra deelname.)

Meer info

Vrijdag 6 september: 11 – 19 uur

Zaterdag 7 september: 9 – 19 uur

Zondag 8 september: 9 – 19 uur

www.visitkortrijk.be/septemberbraderie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL