Woonwijken rond de Bozestraat in Heule krijgen hun bushaltes terug

Sedert 6 januari 2024 is het nieuwe vervoersplan van De Lijn in werking. Het aanbod aan lijnen en haltes werd grondig herschikt. Op een aantal plaatsen verbeterde de dienstverlening door snellere of meer frequentere verbindingen, maar heel wat mensen zagen hun vertrouwde halte of lijn verdwijnen. De stad ontving heel wat bezorgdheden en ging in dialoog met De Lijn en de Vervoerregio Kortrijk. Vanaf 2 september zorgen een aantal aanpassingen voor een verbeterde dienstverlening.

Schepen Axel Weydts en burgemeester Vincent Van Quickenborne bij de bushalte (c) Kortrijk
  • jpeg
Schepen Axel Weydts en burgemeester Vincent Van Quickenborne bij de bushalte (c) Kortrijk
  • jpeg

Nieuwe buslijnen naar winkelcentrum Ring Kortrijk en industriepark Kortrijk-Noord

NIEUW! Lijn 6 Kortrijk Station – Heule– Ring Shopping

Deze nieuwe lijn zorgt voortaan elk uur voor de verbinding tussen Kortrijk Station, Heule en Ring Shopping via een aangepaste reisweg over de Kortrijksestraat en Bozestraat in plaats van de Meensestraat en Izegemsestraat. De Lijn 60 zorgt elk uur voor een verbinding tussen Kortrijk station – Lendelede -Izegem – Roeselare en behoudt zijn reisroute over de Meensestraat en Izegemsestraat. Volgende haltes worden opnieuw bediend: Heule Rode lantaarn (Kortrijksestraat) Heule Vijfwegen (Kortrijksestraat)Heule R. Declercqlaan (Bozestraat)Heule Blauwpoort (Bozestraat

NIEUW! Lijn 604 Kortrijk - Kuurne industrie De spitsritten naar Kuurne industrie rijden voortaan onder het lijnnummer 604. Lijn 604 volgt deels de reisweg van lijn 60.  

Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpassingen voor veel mensen een verbetering zullen zijn, maar ik besef dat dit niet voor iedereen een oplossing biedt. Vooral voor de hard getroffen wijken rond de Bozestraat in Heule is dit een immense verbetering. We zullen als stad blijven op tafel kloppen bij de Vlaamse overheid om meer middelen te krijgen voor ons openbaar vervoer, zodat wijken zoals de Drie Hofsteden en Sint-Jan ook terug beter bediend worden.  Axel Weydts, schepen van mobiliteit
Het nieuwe vervoersplan van De Lijn had een te grote impact op de bussen die door Heule reden. Inwoners van Heule, en de Tinekeswijk specifiek, moesten tot 1 kilometer wandelen naar de dichtstbijzijnde halte, een onhoudbare situatie. In Brussel ben ik bij De Lijn en minister Peeters gaan pleiten voor een nieuwe lijn 6, zodat de Kortrijksestraat en de Bozestraat elk twee extra haltes hebben. De getroffen inwoners hebben hierdoor bij de start van het schooljaar een eigen lijn die tot het station en de Ring Shopping loopt. Vincent Van Quickenborne, burgemeester

Andere verbeteringen

Lijn 5 Kortrijk Station – Heule Zuidstraat

Dit lijn-nummer verdwijnt. De haltes tussen Kortrijk station en Heule Goethalslaan worden overgenomen door lijn 50a Kortrijk – Moorsele -Ledegem. De haltes tussen Heule plaats en Bissegem Tientjesstraat worden overgenomen door lijn 4 Kortrijk station – Bissegem -Heule. 

Lijn 50a Kortrijk – Heule – Gullegem – Moorsele - Ledegem

Neemt de ritten van lijn 5 over tussen Kortrijk Station en Heule Centrum en rijdt verder door tot Gullegem Bankbeekstraat. Lijn 50a rijdt voortaan elke 15 minuten in beide richtingen tussen Kortrijk Station en Gullegem Bankbeekstraat.

Lijn 4 Kortrijk Station – Bissegem – Heule rijdt vanaf september voortaan elk half uur in beide richtingen tussen Kortrijk Station, Bissegem en het centrum van Heule.

Deze lijn neemt een deel van de reisweg van de voormalige Lijn 5 over tussen Bissegem Tientjesstraat en Heule Heuleplaats. Er is geen rusttijd, wat voor overlast voor de buurt zorgde, meer aan de halte Tientjesstraat of aan de halte Houtbewerkersstraat.




Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL