Bijkomende verkeersmaatregelen omgeving Magdalenastraat wegens werkzaamheden Appeltuin

De Magdalenastraat is onderbroken voor alle verkeer sinds maandag 5 augustus en dit tot en met 30 september 2024. Het verkeer tussen de Beheerstraat en het Robbeplein moet daardoor omrijden. Ook de bussen en fietsers moeten tijdelijk omrijden.

De bussen richting centrum volgen een omleiding via de Hendrik Beyaertstraat, Peter Benoitstraat, Burgemeester Nolfstraat en Koning Leopold I-straat. De bussen richting Beheerstraat rijden om via de Koning Leopold I-straat en Burgemeester Nolfstraat. Eerder werd het eenrichtingsverkeer in Koning Leopold I-straat daarvoor al tijdelijk opgegeven.

Om de veiligheid van alle weggebruikers te verbeteren, worden aanvullend nog volgende aanpassingen uitgevoerd: 

- het eenrichtingsverkeer in de Hendrik Beyaertstraat tussen de Beheerstraat en Edmond De Praterestraat wordt opnieuw actief

- de Peter Benoitstraat wordt eenrichting, richting Burgemeester Nolfstraat 

- de Burgemeester Nolfstraat tussen de Peter Benoitstraat en de Beheerstraat wordt eenrichting, richting Beheerstraat. 

- de fietsers volgen een omleiding via Koning Leopold I-straat – Burgemeester Nolfstraat en Nelson Mandelaplein. De Koning Leopold I-straat wordt daarom tijdelijk een fietsstraat. 

De aannemer zal de signalisatie eerstdaags aanpassen.


Aannemer Stadsbader kwam speciaal een week eerder uit bouwverlof, om al op 5 augustus te starten met de aanleg van de Magdalenastraat en de ventwegen. Zo kan er zoveel mogelijk gewerkt worden in de zomervakantie om de scholieren en studenten zo min mogelijk te hinderen bij het begin van het school- en academiejaar. Eind september gaat de Magdalenastraat terug open.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL