Nieuw streetartkunstwerk siert gebouwen van Groep INTRO

In de Filips van de Elzaslaan in Kortrijk is het nieuwste streetartkunstwerk van de stad zopas afgewerkt. Het kunstwerk is van de hand van David Duits, waarvan al meerdere werken in de stad te zien zijn. Het werk is geplaatst op de gebouwen van Groep INTRO, grenzend aan het Pradopark.

Streetart (c) Kortrijk
  • jpeg
Streetart (c) Kortrijk
Zo gaat het aantal streetartkunstwerken in Kortrijk en deelgemeenten richting 60 exemplaren. Het nieuwe werk komt op een plek waar veel passage is van buurtbewoners en schoolgaande kinderen en jongeren.  Bert Herrewyn, schepen van Jeugd

Er is opnieuw gekozen voor een verrassende locatie. Het werk verbindt de site van de organisatie met het park en de buurt en zorgt zo voor een opwaardering. Voordat het kunstwerk werd geïnstalleerd, was het noodzakelijk om het verouderde gebouw te aan te pakken. De muren werden hersteld samen met jongeren die in begeleiding zijn bij Groep INTRO.

Ook in het ontwerp werd de werking van Groep INTRO en de eigenheid van de buurt opgenomen. Met verschillende kleurlijnen is de muur nu een echte eyecatcher. Passanten komen ook meer te weten wat de werking van Groep INTRO inhoudt. Het talent in ontwikkeling wordt getoond door jongeren die aan de slag zijn met mechanica. Maar ook de link met het aangrenzende Pradopark komt aan bod, met veel groentinten en vogels die in en rond de site vertoeven.

Nieuw plan voor meer streetart in stad en deelgemeenten

Groep INTRO en kunstenaar David Duits werden door de stad ondersteund om het werk vorm te geven. Via de subsidielijn Paint Your City ondersteunt de stad jonge kunstenaars, gevestigde waarden en inwoners of organisaties met een kunstig idee van idee tot uitvoering. Tweemaal per jaar kunnen er voorstellen ingediend worden: vóór 31 maart en vóór 30 september. Kortrijkzanen geven een locatie op, doen een voorstel van kunstwerk en geven eventueel ook een artiest op. Samen gaan we aan de slag en wordt de aangereikte locatie binnen het jaar voorzien van een streetartkunstwerk. De subsidielijn Paint Your City maakt deel uit van het nieuw plan voor meer streetart in de stad en deelgemeenten, dat begin dit jaar werd voorgesteld. Sinds de start van de subsidielijn Paint Your City in 2022 werd al € 7.500 geïnvesteerd, voor dit werk gaat het over € 2.500 (maximumsubsidie per werk).

Streetart (c) Kortrijk
  • jpeg
Streetart (c) Kortrijk
  • jpeg

Meer info

https://pers.kortrijk.be/234378-kortrijk-heeft-plan-klaar-voor-nog-meer-kleurrijke-kwaliteitsvolle-streetart-in-de-stad

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL