Vergroeningswerken Sint-Michielsplein gestart

De vergroeningsgolf van de Kortrijkse binnenstad zet zich verder. Na de realisatie van het Groeningepark, de ontharding van het Casino-  en Conservatoriumplein én het verder verlagen van de Leieboorden gingen vandaag de vergroeningswerken aan het Sint-Michielsplein van start. Door het plein parkeer- en verkeersvrij te maken, creëren we een gezellig plein met 455m² nieuwe groenzones en ruimte voor een kwalitatief horecaterras. Ook de Rijselsestraat wordt in augustus vanaf het Sint-Michielsplein tot aan de Heilige Geeststraat heraangelegd en vergroend. De werken worden uitgevoerd door aannemer Bernard Ockier NV uit Otegem en kosten € 500.000. In het najaar volgt een feestelijke opening.

Fase 1: Heraanleg St. Michielsplein

De werken voor de heraanleg van het Sint-Michielsplein gingen van start op maandag 17 juni. Vanaf die datum is parkeren op het plein definitief niet meer mogelijk. We streven ernaar om het plein tegen 20 juli weer open te stellen.

Tijdens de werkzaamheden op het plein blijft eenrichtingsverkeer in de Rijselsestraat, komende van de Grote Markt, mogelijk. Een deel van de langsparkeerplaatsen zal echter niet beschikbaar zijn door de werfinrichting. Horecazaak Petit Paris blijft toegankelijk gedurende de werken en voorziet een tijdelijk terras.

We danken nu al de bewoners en ondernemers voor hun geduld tijdens de werken. We zorgen ervoor dat Petit Paris gedurende de ganse periode van werken een terras kan blijven uitbaten. Axel Weydts, schepen van openbare werken 

Fase 2: Heraanleg Rijselsestraat (tussen Sint-Michielsplein en Heilige Geeststraat)

Na het zomerverlof gaat de aannemer vanaf 12 augustus terug aan de slag om de aanpassingswerken aan de voetpaden en rijweg in de Rijselsestraat uit te voeren. Deze werken worden eind september afgerond, waarna we de vernieuwde omgeving feestelijk openen.

Simulatie Sint-Michielsplein (c) Kortrijk
  • jpg
Simulatie Sint-Michielsplein (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL