UNWRAP en Sonic City bundelen de krachten

Kortrijk zet zich internationaal op de kaart als epicentrum van de game-, muziek- en entertainmentindustrie

Na drie succesvolle edities van Unwrap en 15 edities van Sonic City bundelen beide festivals de krachten. Het uiteindelijke doel is om uit te groeien tot een stadsbreed festival met een aanbod voor zowel professionals als het grote publiek. UNWRAP en Sonic City voorzien van 3 t.e.m. 10 november een week vol inspiratie, beleving, netwerkmomenten en live muziek.

UNWRAP is dit jaar toe aan haar vierde editie. Het festival verkent de toekomst van de entertainmentsector met een focus op media, muziek, film en games. Sonic City is hét alternatief driedaags muziekfestival van Wilde Westen waar ontdekking en eclecticisme centraal staan. Door de krachten te bundelen en de programma's op elkaar af te stemmen willen beide festivals niet alleen wisselwerking  en kruisbestuiving realiseren maar ook een gezamenlijk publiek opbouwen. Beide festivals dragen het creatieve experiment als Kortrijks DNA hoog in het vaandel. 

De samensmelting kadert in de gezamenlijke ambitie om een stadsbreed festival te worden waarbij muziek, games, film en media in elke vorm aan bod komen. In een eerste fase  plannen UNWRAP en Sonic City hun programma’s back-to-back, met één overlappende dag. In de volgende fase zullen de programma’s van beide festivals nog breder op elkaar afgestemd worden om zo veel mogelijk wisselwerking te realiseren. De creatieve toepassingen die voortvloeien uit de ene sector vinden namelijk steeds meer de weg naar andere sectoren waardoor een kruisbestuiving ontstaat en vaak leidt tot de meest unieke projecten. Het zijn net die projecten die aan bod komen op UNWRAP.

Het is de ambitie om tegen 2026 meer dan 10.000 bezoekers naar Kortrijk te halen en een groot deel van de stad in te palmen met (inter)nationale sprekers, bands, experimenten en showcases die duidelijk maken wat ‘ the future of entertainment’ is en kan worden.

Unwrap x Sonic City (c) Kortrijk
  • jpg
Unwrap x Sonic City (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL