Kortrijk trapt zomer af met junibraderie

Zomer in Kortrijk staat voor de deur en dat vieren we met de junibraderie van 21 tot 23 juni. Het weekend staat dit jaar in het teken van kunst en cultuur.

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni is er opnieuw de braderie in de Kortrijkse binnenstad. Dit jaar staat de braderie in het teken van Kunst & Cultuur, met de Triënnale Kortrijk die op 29 juni van start gaat. De Kunst Party Caravan zal het hele weekend op de Veemarkt te vinden zijn, er zijn workshops van De Stroate op zaterdag en dansoptredens van Bodyshake op zondag. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn er expo's te bewonderen, zoals in winkelcentrum K in Kortrijk (Academie Kortrijk), de Sint-Annazaal (fotovoorstelling Sint-Lucasgilde) en Art Church Rochus (met oa. expo's van Mort Amour, Linda Roosens, Nathan French, Yann Laissy, Monica Villaroel Celsi en Moniek Gheysens). In het infopunt van Visit Kortrijk kan je kunstwerken bewonderen van Design & Art School Kortrijk.

Er zal overal in het winkelwandelgebied een kunstzinnige sfeer en ambiance hangen met artistieke acts en tentoonstellingen op verschillende locaties het weekend rond. Met wat hulp van de weergoden, belooft het een topweekend te worden voor onze Kortrijkse handelaars. Wouter Allijns, schepen van Economie 
Junibraderie (c) Kortrijk
  • jpeg
Junibraderie (c) Kortrijk

Braderiewedstrijd met kans op CUBO-abonnement

Een hoogtepunt van de braderie is de wedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen. Neem deel aan de wandeling die jou tot de uithoeken van de braderiezone brengt en vul onderweg 10 meerkeuzevragen in. Haal een deelnameformulier af in het infopunt van Visit Kortrijk en maak kans op een CUBO-abonnement. Onderweg kan je overigens genieten van leuke activiteiten, zoals de boekenverkoop van de bibliotheek en het Almost Summer Festival op de Broelkaai. Hou zeker ook even halt bij de vernieuwingswerken aan de Leieboorden of in het Baggaertshof.

Nog veel meer te beleven

Op zaterdag 22 juni vindt er op het Jozef Vandaleplein een Big Band Festival plaats, genaamd K Jazz. Sportfans kunnen op zaterdagavond terecht op het Nelson Mandelaplein voor de wedstrijd België - Roemenië in het kader van het EK voetbal. Op zondag 23 juni is er vanaf 13 uur de opening van het Historisch Hart. Bewonder de pittoreske straatjes rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk die een make-over kregen. Tot slot kan je op Overleie ook de voorlaatste Zomermatinée meepikken.

Verkeer

Op vrijdag 21 juni zal het centrum vanaf 11 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni is het winkelwandelgebied afgesloten vanaf 9 uur. Elke dag om 19 uur eindigt de braderie en is doorgaand verkeer opnieuw mogelijk.

Archiefbeeld braderie (c) Kortrijk
  • jpg
Archiefbeeld braderie (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL