Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk presenteert sterk deelnemersveld en noteert recordaantal deelnemers

Aqua Protect 3Team (AP3T) organiseert op zondag 16 juni de negentiende editie van de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk, die sinds enkele jaren uitgegroeid is tot een stadsevent, met het centrum als kloppend hart van de organisatie. De wedstrijden zijn al maanden uitverkocht, goed voor 1.500 atleten.

Caaap 2023 (c) Caaap
  • jpeg
Caaap 2023 (c) Caaap
  • jpg
Caaap 2023 (c) Caaap
  • jpg
Caaap 2023 (c) Caaap
  • jpg

De Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk is al enkele jaren uitgegroeid tot één van de populairste triatlons en duatlons van het land. De verschillende wedstrijden zijn al maanden uitverkocht, goed voor een recordaantal van 1.500 deelnemers.

De Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk is één van de populairste wedstrijden op de kalender en elk jaar meteen uitverkocht met dit jaar een recordaantal van 1.500 deelnemers. Niet enkel is dit een hoogstaand sportief event met topatleten aan de start, maar - minstens even belangrijk - is het een sportevent dat mensen inspireert om ook mee te sporten, individueel of in trio. Zondag dus opnieuw een sportieve hoogdag in Kortrijk met ongetwijfeld een massa volk langs het parcours, zeker in de binnenstad. Wouter Allijns, schepen van Sport

Het Aqua Protect Team werkt dan ook heel hard om voor de atleten en toeschouwers telkens weer een hoogstaande organisatie neer te zetten.

Het doet ons dan ook plezier dat de atleten heel graag naar Kortrijk afzakken. Elk jaar zijn de wedstrijden in een mum van tijd volzet en moeten we jammer genoeg heel wat atleten ontgoochelen. We moeten daarbij de stad Kortrijk en de veiligheidsdiensten bedanken voor de prima samenwerking. Ook onze sponsors, die deze organisatie samen met ons mogelijk maken, mogen we zeker niet vergeten. Vincent Servaege, Aqua Protect 3 Team

De duatleten, openen vanaf 10 uur met 6 km lopen, 44 km fietsen en 3 km lopen. Met meer dan 400 staan ze aan de start, een ongezien aantal voor een duatlon op Belgische bodem. Naast de Grote Markt doet het loopparcours nog enkele blikvangers aan, zoals de Broeltorens, de jachthaven en de vernieuwde Leieboorden met de Collegebrug. Na de wissel wacht een uitdagend fietsparcours richting Hoog-Kortrijk en Bellegem. Bij de dames is het uitkijken of Camille Watteyne haar titel kan velengen. Bij de mannen ligt de strijd, door de afwezigheid van de gebroeders De Smet, helemaal open. Guust De Smul kan zijn derde overwinning pakken in Kortrijk en zo alleen recordhouder worden.

Na de middag is het de beurt aan de triatleten. Start vanaf 14.30 uur aan Kortrijk Weide voor 1.000 meter zwemmen richting de Broeltorens waar op de verlaagde Leieboorden gewisseld wordt, gevolgd door 44 km fietsen en 10 km lopen. Slaagt Maaike Rygnaert er bij de dames in om een hattrick te scoren en voor de derde maal op rij te winnen? Of kan Helle Detavernier, die vorig jaar maar 20 seconden moest toegeven op Maaike, dit jaar de kloof dichten?

Bij de heren kondigt zich in ieder geval ook een strijd op het scherpst van de snee aan.  Het deelnemersveld is immers indrukwekkend. Jasper Sabbe, die zijn titel graag wil verlengen, gaat de strijd aan met een ook al ex-winnaar en man in vorm Sven Vandenbrouck die onlangs nog zegevierde in Izegem. Devlin Deruddere en Milan Verschaeve, de nummers 2 en 3 van vorig jaar, liggen echter op de loer. Maar het grote gevaar zou wel eens van Sander Heemeryck kunnen komen, exact 10 jaar nadat zijn broer Pieter zijn derde en laatste zege pakte in Kortrijk. Het is ook uitkijken of de lokale atleten van het organiserende Aqua Protect 3 Team hun top 10 ambities kunnen waarmaken.

Naast de individuele triatleten gaan ook de 215 trio’s en bedrijventeams van start voor hun sportieve uitdaging tijdens de Finfinity trio- & bedrijventriatlon.  Ook dit is een record en daarmee mogen ze zich in Kortrijk ook de grootste bedrijventriatlon in België noemen.  

Kom de atleten aanmoedigen en geniet mee van de prachtige sfeer van dit hoogstaande triatlon- en duatlongebeuren.

Meer info: www.triatlonduatlonkortrijk.be.

EXTRA VOOR PERS

Gelieve de foto’s en interviews te nemen voor het sponsorbord.

De persfotograaf kan meteen na de aankomst van de 3 eerste atleten foto’s nemen in de aankomstzone.

Om toegang te krijgen tot de wisselzone, het parcours (moto’s) en aankomstzone moet vooraf een persaccreditatie aangevraagd worden. Deze kan de dag van de wedstrijd afgehaald worden aan de stand van de inschrijvingen. Verantwoordelijke hiervoor is Glenn Boudry (glenn.boudry@ktdc.be)

De prijsuitreikingen vinden plaats om:

13 uur : ¼ duatlon

18:30 uur : ¼ triatlon + FinFinity Trio- & bedrijventriatlon

Vincent Servaege - 0474/514788  - vincent.servaege@ktdc.be

Foto’s van vorige edities kunnen bezorgd worden.

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL