Zilveren Kortrijk Spreekt luistert naar 65+'ers

Stad Kortrijk zet al enkele jaren sterk in op het inspraaktraject 'Kortrijk Spreekt'. Door Kortrijkzanen te bevragen en hen te betrekken bij het beleid geeft het stadsbestuur hen mee inspraak. Denk maar aan Kortrijk op Toer, Jong Kortrijk Spreekt, het Burgerbudget, het Digitaal Referendum, .... In 2017 organiseerde de stad al een eerste editie van 'Zilveren Kortrijk Spreekt'. 17.778 Kortrijkse senioren kunnen binnenkort opnieuw hun stem laten horen.

Programma

Op donderdag 13 juni nodigt de stad alle Kortrijkse 65+'ers uit voor een gezellige en inspirerende voormiddag. Samen met het stadsbestuur gaan de senioren aan de slag om van Kortrijk de 'Beste Stad van Vlaanderen' kunnen maken.

- 9 uur: verwelkoming

- 9.30 uur: Pianolezing 'de toekomst jeukt' met Kurt Ostyn

- 10.45 uur: interactief moment

- 11.30 uur: Receptie + infomarkt met Kortrijkse stadsdiensten

We nodigen alle 65-plussers uit voor een boeiende en dynamische voormiddag waarin hun stem centraal staat. Het is de generatie van de Rolling Stones, de Beatles, ze reizen, fietsen en hebben een actief leven. Onze 65-plussers hebben een rijke ervaring en waardevolle inzichten. Met 'Zilveren Kortrijk Spreekt' willen we deze generatie een actieve rol geven in het beleid van onze stad.  Ruth Vandenberghe, schepen van Burgerparticipatie
Kortrijk wil dat de stem van zijn oudere inwoners even luid klinkt als die van jongere generaties, Zilveren Kortrijk Spreekt laat toe om een breed publiek van senioren zijn zeg te laten doen. Daarnaast waken we over de inbreng van kwetsbare senioren door initiatieven zoals Iedereen Spreekt bij de opmaak van het bestuursakkoord en het project Visite met huisbezoeken bij intussen meer dan 1.000 senioren.    Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang en Senioren

Muzikale lezing: De Toekomst Jeukt

De Toekomst Jeukt is een bijzonder vernieuwende lezing voor iedereen die ondernemend in het leven staat. Het is tegelijk een inspirerende oproep om de schouders niet te laten hangen en met vertrouwen te kijken naar de toekomst. Kurt kijkt als vijftiger vol bewondering en verwondering naar de digitale technologische revolutie en bejubelt tegelijk het menselijk vernuft. Jawel, er zit ook muziek in de toekomst. En dat maakt Kurt op een originele en creatieve manier duidelijk van achter zijn piano, waar hij vooruitblikt naar het jaar 2039.

Infomarkt stadsaanbod

Tijdens de infomarkt kunnen de deelnemers verschillende standen bezoeken en kennismaken met het aanbod van de stadsdiensten. Dit is dé gelegenheid om vragen te stellen, informatie te vergaren en in gesprek te gaan met medewerkers van de stad. Op www.kortrijk.be/zilverenkortrijkspreekt vind je een overzicht van aanwezige stadsdiensten.

Meer info en inschrijven

Inschrijven kan eenvoudig online via www.kortrijk.be/zilverenkortrijkspreekt of telefonisch via het wijkcentrum in de buurt. Voor meer informatie kan je contact opnemen via gebiedswerking@kortrijk.be of bel het gratis meldpunt 1777.

549d1842-49cc-41cb-9242-39fc66ad91d2.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL