Goedkopere parkeertarieven voor zorgverleners in Kortrijk

Goed nieuws voor zorgverleners in Groot-Kortrijk. In samenspraak met de sector voeren we een nieuwe parkeerregeling in die niet enkel het parkeren makkelijker maakt, maar ook goedkoper. Zo kunnen zorgverleners zich nog beter richten op het bieden van de best mogelijke zorg aan onze gemeenschap.

Invoering parkeerduur tot 4 uur

Na overleg met de sector kozen we om met zoveel mogelijk elementen rekening te houden en de zorgverleners een zo groot mogelijk aanbod van verschillende formules aan te bieden.

Een hulpverlener die in het bezit is van een RIZIV-nummer kon al een vergunning aanvragen voor 1, 2 of 3 uur. Voortaan kan ook een vergunning voor een tijdsduur van 4 uur. Zo kan de zorgverstrekker zelf, in functie van de uitoefening van zijn job, bepalen welke formule het dichtst bij zijn werksituatie aansluit.

Goedkopere tarieven

De vergunningen worden ook een stuk goedkoper:

1 uur: €100 per jaar (ipv €125)

2 uur: €150 per jaar (ipv €175)

3 uur: €200 per jaar (ipv €275)

4 uur: €250 per jaar (nieuw!)

De vergunning voor een zorgverstrekker is geldig voor het hele grondgebied van Kortrijk en deelgemeenten. Alleen op specifiek toegewezen plaatsen zoals Shop&Go plaatsen, plaatsen voor personen met een handicap, autodeelplaatsen…  kan deze niet gebruikt worden.

Door het vergroenen van de stad, zijn heel wat parkeerplaatsen op ons publiek domein verdwenen. Deze werden ruimschoots gecompenseerd door nieuwe ondergrondse parkeerplaatsen. Maar voor de zorgsector is ondergronds parkeren niet altijd een goede oplossing. Daarom willen we tegemoet komen aan de vraag van artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen om parkeren bovengronds voor hen eenvoudiger en goedkoper te maken.  Axel Weydts, schepen van mobiliteit

Invoering digitaal Start-Stop systeem

Om de flexibiliteit nog extra te vergroten hebben we de vergunning aangepast van een fysieke parkeerschijf naar een digitaal Start-Stop systeem. Hierbij dient de gebruiker, na registratie, alleen zijn gelinkte nummerplaat en mailadres in te voeren. De parkeersessie stopt automatisch nadat de maximale parkeertijd is bereikt.

Meer info: kortrijk.be/parko.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL