Groen, veilig en ready to go: Hoppy deelsteps nu in Kortrijk!

Goed nieuws voor wie graag op een leuke, snelle manier Kortrijk verkent: vanaf vandaag zoeft Hoppy de stad binnen. De elektrische deelsteps van deze Belgische aanbieder zijn al een bekend gezicht in steden als Mechelen, Blankenberge, Genk en Hasselt. Nieuwigheid bij Hoppy is het gebruik van vaste parkeerzones om rondslingerende steps tegen te gaan.

Hoppy (c) Kortrijk
  • jpeg
Hoppy (c) Kortrijk
  • jpeg
Hoppy (c) Kortrijk
  • jpeg

Veilig op pad met een innovatieve step

Hoppy introduceert zijn nieuwste generatie steps, echte blikvangers met een frisgroene kleur en met handige snufjes. De Hoppy-steps zijn uitgerust met richtingaanwijzers, een dubbel remsysteem, goede vering en een gsm-houder waarmee gebruikers hun telefoon kunnen opladen tijdens het rijden.

Slim parkeren in de 'dropzone' en uitbreiding 'slow speed zone'

Een uniek aspect van Hoppy’s service in Kortrijk is het gebruik van vaste parkeerzones of 'dropzones'. Dit beleid is ingevoerd om te voorkomen dat de steps rondslingeren doorheen de stad. Gebruikers moeten hun step na gebruik in een van de meer dan 200 speciaal aangewezen parkeerzones plaatsen. Deze zones zijn eenvoudig te vinden en te herkennen in de Hoppy-app. In het centrum van Kortrijk is er om de 100 meter een parkeerzone beschikbaar, zodat de step een efficiënte last mile-oplossing blijft.

Ik ben blij Hoppy te mogen verwelkomen in onze stad. De deelsteps zijn populair en leveren een belangrijke bijdrage aan een vlotte en veilige mobiliteit in Kortrijk. We zetten in op gebruiksvriendelijke, betaalbare en veilige deelsteps, maar roepen een halt toe aan rondslingerende steps op het voetpad en passen een snelheidsbeperking toe in drukbezochte gebieden. Goede afspraken maken daarbij goede vrienden, ik heb het volste vertrouwen in Hoppy dat zij alles ordelijk laten verlopen.   Axel Weydts, schepen van Mobiliteit

Naast de nieuwe dropzones geldt er ook nog steeds een snelheidsbeperking in drukke gebieden en voetgangerszones zoals het voetgangersgebied in het centrum, de Grote Markt (met uitzondering van de rijweg), Sint-Maartenskerkhof en het Jozef Vandaeleplein. Ook de Verlaagde Leieboorden worden nu een 'slow speed zone'. Deelsteps zullen in deze zones automatisch vertragen naar maximum 6 kilometer per uur om de kans op conflicten tussen de verschillende weggebruikers zo veel mogelijk te beperken.

Prijzen en abonnementen

Het gebruik van de deelstep wordt een stuk goedkoper. Hop on voor slechts €0,95  ontgrendelingskost en step verder voor maar 18 cent per minuut. Ben je van plan vaker te steppen? Kies dan voor een van de voordelige passen: een uur lang voor €7,95, een hele dag voor €9,95, een week voor €14,95 of zelfs een hele maand voor €29,95.  Studenten die in Kortrijk studeren profiteren van een korting van 25%, het hele jaar door. Zij kunnen hiervoor een geldige studentenkaart uploaden die hun studentenstatus bevestigt via de website.

Gratis testrit tot eind mei

Nieuwsgierig? Probeer Hoppy uit met de promotiecode 'HELLOKORTRIJK' en krijg de eerste 10 minuten gratis. Een perfect excuus om zelf eens door de straten van Kortrijk te steppen en zelf te ervaren hoe leuk en handig deze nieuwe deelsteps zijn.

We zijn vereerd om Kortrijk als onze vijfde Belgische stad te mogen verwelkomen. We hebben nauw samengewerkt met de stad Kortrijk om een systeem te creëren dat zowel gebruiksvriendelijk als verantwoord is. Met vaste parkeerzones en geavanceerde technologieën zorgen we ervoor dat onze deelsteps een betrouwbare en milieuvriendelijke keuze zijn als last mile-oplossing in de stad. Kenny Vercruysse, CEO van Hoppy

Wat met je Bird-wallet?

Je kunt je bestaande saldo eenvoudig terugvragen door een e-mail te sturen naar de klantenservice van Bird met je accountdetails. 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL