Primeur: Olympisch Hockey en Basketbal bereidt zich voor vanuit Kortrijk

In de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen spelen de Red Lions, Red Panthers én Belgian Cats, respectievelijk onze nationale heren- en damesploeg hockey en nationale basketploeg dames, oefenwedstrijden tegen internationale tegenstanders in Kortrijk. De wedstrijden vinden plaats op sportcampus Lange Munte.

OS (c) Kortrijk
  • jpeg
OS (c) Kortrijk

Red Lions en Red Panthers tegen Zuid-Afrika

Op vrijdag 12 juli spelen de Red Panthers en Red Lions een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika op het nieuwe hockeyterrein op de Sportcampus Lange Munte. Het hockeyterrein, sinds dit seizoen in gebruik door hockeyclub Saint-Georges, geldt als één van de best uitgeruste en duurzame hockeyvelden in België en voldoet aan de hoogste technische vereisten. Het is met fierheid dat de Kortrijkse lokale hockeyclub Saint-Georges samen met de stad de komst van beide nationale ploegen kan aankondigen. De Red Lions en Red Panthers zullen warm verwelkomd worden en op heel wat vocale ruggensteun kunnen rekenen tegen tegenstander Zuid-Afrika dat zowel met dames als heren aanwezig was op de vorige Spelen van Tokio. Rondom het hockeyveld worden tijdelijke tribunes gebouwd voor een maximum capaciteit van 2.000 man, er is ook nog extra staancapaciteit voorzien.

Arthur De Sloover, Kortrijks ambassadeur voor de nationale hockeyploeg en Saint-Georges

De hockeysport kent sinds 2008 een grote opmars, dankzij de sportieve successen van de Red Panthers en vooral de Red Lions, die achtereenvolgens Europees, wereldkampioen en Olympisch kampioen werden. Bij hen speelt ook Arthur De Sloover, de peter van het recent aangelegde hockeyterrein die zijn hockeycarrière begon bij Saint-Georges. Op het nieuwe hockeyveld gaan niet alleen trainingen door, maar ook wedstrijden van de 29 jeugd- en 10 seniorenploegen van hockeyclub Saint-Georges. Dit seizoen speelt de herenploeg van Saint-Georges in derde en de dames in eerste nationale.

Programma

Vrijdag 12 juli 17u00 Red Panthers -Zuid-Afrika

Vrijdag 12 juli 19u30 Red Lions - Zuid-Afrika

Tickets aankopen kan via bit.ly/TicketsBelgiumvsSouthAfrica

Wij zijn buitengewoon vereerd om de Red Lions en Red Panthers bij ons in Kortrijk te mogen ontvangen voor hun vertrek naar Parijs. Met de aanleg van het tophockeyveld op de Lange Munte hebben we capaciteit kunnen creëren om onze club verder te laten groeien maar het geeft ons dus ook de mogelijkheid om dergelijke events te organiseren in samenwerking met stad Kortrijk. We rekenen op een grote opkomst om beide ploegen met medaillekansen aan te moedigen op weg naar de Olympische Spelen.   Anthony Tombeur, voorzitter hockeyclub Saint Georges

Homebase Belgian Cats in Sportcampus Lange Munte

Vanaf 15 juni zullen de Belgian Cats met de net vrijgegeven selectie voor de Spelen verzamelen blazen om een doorgedreven oefenprogramma te doorlopen in functie van hun Olympische campagne. Zij spelen op vrijdag 28 en zondag 30 juni twee oefenwedstrijden in een drielandentornooi waarbij de supporters de kans krijgen om hun idolen aan het werk te zien. Momenteel lopen ook de Young Cats, de Be Gold-selectie een oefenstage in de Sportcampus Lange Munte. Ook zij zullen in de slipstream van hun grote voorbeelden internationale ervaring opdoen tegen Nederland. Deze wedstrijden samen met deze van de jeugdploegen Lions kaderen in de voorbereiding van de jeugd EK's deze zomer.

De nationale ploeg Belgian Cats speelde al heel wat internationale wedstrijden in de sportcampus Lange Munte en Ann Wauters was als Kortrijkzane vele jaren de vaandeldraagster. Inmiddels zijn de Belgian Cats Europees kampioen, internationale wereldtop en hebben ze zich al getoond in de beste competities als een te duchten tegenstander. Hun opgemerkte aantreden op de Olympische Spelen zorgde ervoor dat het damesbasketbal in België een serieuze boost kreeg. De nieuwe generatie toont al klaar te staan voor nieuwe successen.

Preselectie

Bondscoach Rachid Meziane gaf een preselectie van 14 Cats vrij om de voorbereiding aan te vatten. Een aantal talentvolle speelsters uit de Be Gold-selectie worden hier nog aan toegevoegd.

Guards: Julie Allemand, Julie Vanloo, Elise Ramette

Forwards: Antonia Delaere, Maxuella Lisowa-Mbaka, Nastja Claessens, Becky Massey, Laure Résimont, Ine Joris

Power Forwards: Bethy Mununga, Emma Meesseman

Centers: Billie Massey, Kyara Linskens, Serena-Lynn Geldof

Programma

Oefenprogramma Belgian Cats

Vrijdag 28 juni 20.30 België – China

Zondag 30 juni 17.00 België – Servië

Oefenwedstrijden Young Cats

Zaterdag 29 juni 14.30u Young Cats U16 - Nederland

Zaterdag 29 juni 17.00 Young Cats U18 - Nederland

Belgian Lions ook in Kortrijk

Ook de nationale herenploeg en de jongere selecties van basketbeloften tekenen aanwezig voor een oefentreffen tegen Nederland. Zij zullen samen met de dames eind juni van de Sportcampus Lange Munte een echte basketbaltempel maken.

Met de komst van 3 grote kanshebbers op een Olympische medaille onderstreept Kortrijk opnieuw haar status als topsportstad. De faciliteiten zijn er en er is een grote fanbase aanwezig voor zowel hockey als basketbal. Al vele jaren is sportcampus Lange Munte de thuishaven van de Belgian Cats en nu met de aanleg van het nieuwe hockeyveld kunnen we ook de nationale hockeyploegen ontvangen voor hun uitzwaaimatch in België. Het is duidelijk: alle wegen naar Parijs leiden via Kortrijk! Wouter Allijns, schepen van Sport

Programma

Oefenwedstrijd Belgian Lions

Woensdag 26 juni 20.30u Belgian Lions - Nederland

Oefenwedstrijden Young Lions

Zondag 30 juni 12.00 Young Lions U16 -Nederland

Zondag 30 juni 14.30 Young Lions U18 - Nederland

 

Ticketverkoop van Basketball Belgium via www.basketballbelgium.be/tickets-vip

Archiefbeeld Hockey (c) PHDPH
  • jpg
Archiefbeeld Hockey (c) PHDPH

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL