Dobber van zonsopgang tot zonsondergang op de Leie

Goed nieuws voor Kortrijkse waterratten. Naast de al bestaande waterrecreatie kunnen nu ook kajakliefhebbers wanneer ze maar willen de binnenwateren van Kortrijk verkennen.

Kortrijk en de Leie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad speelt daarop in door waterrecreatie te stimuleren. Denk maar aan de bootjesverhuur van De Keper of Cruize46, de watertanks van Tankkd of suppen met Amanzie of SUPSUP CLUB. Nu komt daar ook de kajakverhuur van het bedrijf Dobber bij. Zij werken volgens eenzelfde principe: je haalt de kajak met een QR-code uit de box aan de Handelskaai en kan meteen het water op. Er zijn 6 éénpersoonskajaks en 4 tweepersoonskajaks beschikbaar.

Daar waar traditionele verhuur vaak tekortschiet op het gebied van flexibiliteit en gebruiksgemak, wil Dobber waterrecreatie toegankelijk maken voor iedereen. Ze streven ernaar om mensen een spontane activiteit op het water aan te bieden, zonder gedoe bij reserveringen of betalingen. Dobber voorziet bovendien enkele voorstellen van mogelijke vaarroutes en bijhorende vaartijden.

Het boeken van een kajak is vaak omslachtig en de openingstijden zijn beperkt. Hierdoor ben je verplicht om ruim van tevoren te reserveren. Daar zocht ik een oplossing voor. Met Dobber ben je binnen één minuut het water op. Dat maken we mogelijk dankzij ons eenvoudig boekingssystem en self-service lockers waar je je materiaal kan afhalen. Naast een kajak voorzien we je van al het nodige: reddingsvesten, peddels en een waterdichte tas om wat persoonlijke spullen mee op het water te nemen.  Sam De Smedt, Dobber
De kajaks van Dobber zijn de ideale aanvulling op het uitgebreide gamma van watertoerisme dat we al in Kortrijk aanbieden. Het is een sportievere manier om vanaf het water onze binnenstad te verkennen. De aanlegsteiger komt vlak bij de nieuwe verlaagde Leieboorden, waar het na het kajakken zalig vertoeven zal zijn. Ruth Vandenberghe, schepen van Toerisme

Praktisch

  • Waar? Dobber is te vinden aan de aanlegsteiger in de Handelskaai, ter hoogte van de Kasteelbrug.
  • Wanneer? Een kajak huren kan tussen mei en oktober, elke dag van 8 tot 20 uur
  • Hoe? Met een smartphone scan je de QR-code op het verhuurstation aan de Handelskaai, kies een tijdslot en reken online af. Daarna open je de locker met je smartphone en haal je het nodige materiaal uit. Berg je persoonlijke spullen op in de locker en start je avontuur. Let op: kinderen tot 14 jaar hebben volwassen begeleiding nodig.
  • Kostprijs? Voor 1 uur kajakplezier betaal je 15 euro (1 persoonskajak) of 19 euro (duokajak). Voor een halve dag betaal je respectievelijk 40 euro en 44 euro. Alle tarieven vind je op de website. Voor groepen of teambuildings wordt een voorstel op maat uitgewerkt.
Dobber
  • jpg
Dobber
  • jpg
Dobber
  • jpeg

Meer info

Kajakken met Dobber | Visit Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL